Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ομοσπονδία Γονέων Αττικής: Απαιτεί την επιστροφή των προσφυγόπουλων του 5ου Λυκείου Αθηνών στις τάξεις τους

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να αποσπάσει από τα σχολεία που φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα που διέμεναν στο 5ο Λύκειο Αθηνών, με άγνωστο προορισμό και χωρίς καμία προειδοποίηση τόσο των ίδιων όσο και του σχολικού τους περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Την ίδια στιγμή που επεκτείνει την συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, προσκαλώντας για την υπογραφή της τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποφασίζει να δείξει σε όλες τις κατευθύνσεις πως τα προσφυγόπουλα δεν αποτελούν γι’ αυτήν ανθρώπινα όντα, αλλά παιδιά ενός άλλου θεού. Χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, εισβάλλει στον χώρο του 5ου Λυκείου Αθηνών, όπου φιλοξενούνταν δεκάδες οικογένειες προσφύγων και τον αδειάζει, μεταφέροντας τις οικογένειες σε άγνωστο προορισμό και αφήνοντας πίσω μόνο φωτογραφίες απορημένων προσώπων παιδιών μέσα από τα τζάμια του πούλμαν. Κι ενώ οι πόλεμοι είναι αυτοί που φέρνουν θάνατο και προσφυγιά, η κυβέρνηση υποδέχεται όσους κάνουν πολέμους και κυνηγάει τους πρόσφυγες.

Στιγματίζουμε με απερίφραστο τρόπο αυτή την πολιτική που από τη μια είναι συνυπεύθυνη για τον πόλεμο που προκαλεί το τεράστιο κύμα προσφύγων, από την άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα μας χωρίς κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, παρατημένους και σε μεγάλο βαθμό γκετοποιημένους και χωρίς ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα στη Μόρια, ενώ στα παιδιά τους δεν παρέχεται το στοιχειώδες δικαίωμα στη μόρφωση.

Απαιτούμε:

Την επιστροφή των προσφυγόπουλων του 5ου Λυκείου Αθηνών στις τάξεις τους και στους συμμαθητές τους, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και μόρφωσης.

Να καταργηθούν οι χώροι σαν τη Μόρια. Ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες για τα κύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Να σταματήσει το πάρτι εκατομμυρίων με τις ΜΚΟ».