Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 🚩Νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 24-Οκτ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

✔️   Στις 6.30 μμ. στα Προπύλαια στην Αθήνα
Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Με νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 24/10 κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μμ., στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις έχουν ήδη οριστεί και στη Θεσσαλία: Την Τετάρτη 23/10 σε Λάρισα (7 μμ., κεντρική πλατεία) και Καρδίτσα (7 μμ., κεντρική πλατεία) και την Πέμπτη 24/10 σε Βόλο (7 μμ., πλατεία Πανεπιστημίου) και Τρίκαλα (7 μμ., πλατεία Ρ. Φεραίου).

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Μετά τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, μετά από το μαχητικό συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη, κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα για την επιτυχία του.

 

logo ΠΑΜΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο – σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει “γην και ύδωρ” στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Με το σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα”, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων».

Στη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης

Με πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις, τα σωματεία οργανώνουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

Με τους εργαζόμενους στις εταιρείες «ΔΕΛΤΑ», «ΝΙΚΑΣ» και «Creta Farm» στον Αγιο Στέφανο συζήτησε την περασμένη Πέμπτη το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών – Γάλακτος Αττικής. Με τις εξορμήσεις το Συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20/10, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ συζήτησε μαζί τους για το πραγματικό περιεχόμενο του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων για το αντεργατικό νομοσχέδιο, προχωρά σε εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές: Τη Δευτέρα 21/10, στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο της ORBIT. Την Τρίτη 22/10 στο εργοτάξιο του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, με στάση εργασίας (12 μ. – 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση. Την Τετάρτη 23/10, στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο του πρώην εργοστασίου «Παπαστράτος» στον Πειραιά. Την Πέμπτη 24/10, στο εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine’s» στη Λυκόβρυση, με στάση εργασίας (12 μ. – 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθουσά του (Βερανζέρου 1, πλατεία. Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Στο μεταξύ, συνελεύσεις και συσκέψεις οργανώνουν τις επόμενες μέρες τα εξής σωματεία:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote – Ε Value» Αττικής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 20/10, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Θα συζητηθούν το προσχέδιο ΣΣΕ που έχει διαμορφώσει το ΔΣ και οι πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση υπογραφής και εφαρμογής ΣΣΕ.
  • Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 20/10, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας.
  • Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.
  • Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

 

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής logo

✔️  Εργαζόμενοι στους δήμους:
Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19/10 στην Αθήνα και αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ανάμεσα στις άλλες αντεργατικές διατάξεις του, το νομοσχέδιο με το άρθρο 179 διευκολύνει παραπέρα την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, καλεί το Σάββατο σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.