Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οπαδοί του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό-εθνικισμό

Στο πλευ­ρό των προ­σφύ­γων και ενά­ντια στις εθνι­κι­στι­κές-ρατσι­στι­κές φωνές τάσ­σο­νται με ανα­κοι­νώ­σεις τους οπα­δοί του Ολυ­μπια­κού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

«ΜΠΟΧΑ-ΑΗΔΙΑ-ΞΕΦΤΙΛΑ-ΕΜΕΤΟΣ» είναι το σχό­λιο αντι­φα­σι­στών οπα­δών του Ολυ­μπια­κού για την πρω­το­βου­λία του Β. Μαρι­νά­κη να στεί­λει στα σύνο­ρα… 3 ντα­λί­κες με τρό­φι­μα «για τους φύλα­κες των συνό­ρων της Ελλά­δας και της Ευρώπης».

Στο εθνι­κι­στι­κό κρε­σέ­ντο της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός, οπα­δοί του Θρύ­λου απα­ντούν με σκλη­ρή γλώσσα:

«Είστε οτι πιο ντρο­πια­στι­κό, για την ιστο­ρια και τις αξί­ες που πρέ­σβευε ο σύλ­λο­γος, εχει γνω­ρί­σει ποτέ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Το καμά­ρι των λαι­κων φτω­χο­γει­το­νιών του Πει­ραιά που μόλις είχαν εγκα­τα­στα­θεί οι χιλιά­δες πρό­σφυ­γες απο την Μικρά Ασία και η βαση της εργα­τι­κής τάξης. Νίκος Γόδας, Διο­νύ­σης Γεωρ­γά­τος, Ανδρέ­ας Μου­ρά­της και άλλοι πολ­λοί ΕΛΑ­Σι­τες αντι­στα­σια­κοί που φόρε­σαν την ερυ­θρό­λευ­κη, φιλι­κο με μει­κτή Μακρο­νή­σου το ’49, η στο­χο­ποι­η­μέ­νη ομα­δα της χού­ντας, του μεγά­λου Μπου­κο­βι που λατρεύ­τη­κε σαν θεος και αλλα πολ­λα.… ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Εμείς ως οπα­δοί αυτου του Ολυ­μπια­κού που περι­γρά­ψα­με απο πανω και έχο­ντας πλή­ρη συναί­σθη­ση της ιστο­ρί­ας και των αξιων του ενδο­ξο­τε­ρου συλ­λό­γου της Ελλά­δας, ως αντι­φα­σί­στες και πανω απο όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα ειμα­στε παντα με τους φτω­χούς, τους κυνη­γη­μέ­νους, τους κατα­πιε­σμε­νους και τους “περι­θω­ρια­κους” αυτης της υπο­κρι­τι­κής, βάρ­βα­ρης και σαπιας κοι­νω­νί­ας ΣΑΣ!»

Φωνή ενά­ντια στο ρατσι­σμό και την ξενο­φο­βία υψώ­νουν και οπα­δοί του ΠΑΟΚ με ανάρ­τη­ση τους στο Facebook. Στην σελί­δα «Αντι­φα­σί­στες οπαδοί/φίλαθλοι ΠΑΟΚ – Antifa Fans of PAOK», αναφέρουν:

«Αν κάτι διέ­πει αυτό το σωμα­τείο που υπο­στη­ρί­ζου­με είναι η πανα­θρώ­πι­νη αξία της αλλη­λεγ­γύ­ης και της προ­σφο­ράς, ανέ­κα­θεν αρω­γός όλων των δυνά­με­ων μας ήταν η συνει­σφο­ρά στον συνάν­θρω­πο ανε­ξαρ­τή­του εθνι­κό­τη­τας και καταβολών.
Σε αυτό τον σάπιο κόσμο της αστι­κής νομεν­κλα­τού­ρας τασ­σό­μα­στε υπέρ των μετα­να­στών-προ­σφύ­γων όπως άλλω­στε μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες ήταν και οι ίδιοι οι παπ­πού­δες μας.
Από­ψεις που κυκλο­φο­ρούν στα πέριξ και εντός της ΠΑΟ­Κτσή­δι­κης κοι­νω­νί­ας, ενά­ντια σε ανθρώ­πους που με κίν­δυ­νο της ζωής τους εχουν στοι­βα­χτεί στα σύνο­ρα ανα­ζη­τώ­ντας ένα καλύ­τε­ρο αύριο, μας βρί­σκουν απέ­να­ντι τους.
Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ».

Στο ίδιο μήκος κύμ­μα­τος και οπα­δοί της ΑΕΚ (Αντι­φα­σί­στες Οπαδοί/ φίλα­θλοι της ΑΕΚ) οι οποί­οι στέ­κο­νται με αλλη­λεγ­γύη στο δρά­μα των προσφύγων:

«Δεν ήταν επι­λο­γή τους να πάρουν τα παι­διά τους στο χέρι και να τρέ­χουν να σωθούν, είχαν σπί­τια, περιου­σί­ες, μέλ­λον, έναν τόπο γεμά­το πλούτο.….
Τους τον πήραν…
Τους τα πήραν όλα…
Άφη­σαν μόνο χαλά­σμα­τα και πτώματα.
Τώρα τους λένε να γυρί­σουν πίσω.
Αλλά πού …???!!!!!
Τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, έκα­ναν τους πολ­λούς να χάσουν την ανθρω­πιά τους.Μην γίνε­στε συνένοχοι»

Σημειώ­νε­ται ότι τόσο η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός όσο και ο όμι­λος Γιαν­να­κό­που­λου (ΚΑΕ Πανα­θη­ναϊ­κός), παρα­βιά­ζο­ντας το περί­φη­μο «No Politica», απο­φά­σι­σαν την απο­στο­λή ανα­λώ­σι­μων στους άντρες των σωμά­των ασφα­λεί­ας στον Έβρο, ανα­πα­ρά­γο­ντας το εθνι­κι­στι­κό αφή­γη­μα των τελευ­ταί­ων ημε­ρών περί «δύσκο­λων ωρών που περ­νά­ει η πατρί­δα» και «ασφά­λειας των συνόρων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο