Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οργή Συρίας για τη φυγάδευση των μελών της ύποπτης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τη φυγάδευση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στην Ιορδανία με τη βοήθεια του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική επιχείρηση».

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτήν τη χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των “Λευκών Κρανών”», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο «SANA». Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει τα «Λευκά Κράνη» ότι είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων και ότι συνεργάζονται με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τα μέλη της οργάνωσης θα παραμείνουν στην Ιορδανία για διάστημα έως τρεις μήνες προτού μεταφερθούν σε τρίτες χώρες. Η Βρετανία, η Γερμανία και ο Καναδάς έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους υποδεχθούν, σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές. Η Γαλλία δεσμεύτηκε και αυτή στην υποδοχή μελών της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εσπευσμένα φυγάδευσε η CIA από τη Συρία 800 μέλη της διαβόητης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»