Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οργανωμένη συνάθροιση ακροδεξιών και φασιστών από όλη την Ευρώπη στον Έβρο;

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Στα σύνορα της Τουρκικής πλευράς του Έβρου στην πόλη Edirne βρίσκεται ο Jimmy Åkesson πρόεδρος του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες» μοιράζει προκυρήξεις στους πρόσφυγες και βγαίνει φωτογραφίες.

«Μην έρχεστε στην Σουηδία. Είμαστε φουλ, δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε ούτε σπίτια για να μείνετε. Λυπόμαστε πολύ» γράφει η προκήρυξη στα αγγλικά

”Sweden is full. Don’t come to us! We can’t give you more money or provide any housing. Sorry about this message». Με υπογραφή Σουηδικός Λαός/ Σουηδοί δημοκράτες.

«Προσπαθούμε να τους πείσουμε να μην θέλουν να έρθουν στην Σουηδία, δηλώνει στους απεσταλμένους των Σουηδικών εφημερίδων στον Έβρο. Είμαστε φουλ. Δεν είναι καλή ιδέα να έρθουν στην Σουηδία. Δεν έχουμε δυνατότητα να τους δεχτούμε.

Ήθελα να αποκτήσω ίδια γνώμη, προσθέτει. Έχω μιλήσει με αρκετούς.

Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην Βόρεια Ευρώπη και στην Γερμανία. Πρέπει να αλλάξουν γνώμη.

Δεν μπορούμε με τους φόρους του Σουηδικού λαού να συντηρήσουμε όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου. Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να τους κρατήσει έξω από την Ευρώπη».

jimmy1

Γνώριμα λόγια και επιχειρήματα όλων των Ακροδεξιών σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης. Μόνο που η «αυθόρμητη» παρουσία του Jimmy Åkesson φαίνεται να μην είναι και τόσο αυθόρμητη.

Παράλληλες κινήσεις γίνονται στην Γερμανία με κάθοδο Ναζιστικών οργανώσεων στον Έβρο χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια πλαυρά των συνόρων θα συγκεντρωθούν.

Το καταγγέλει η Katharina König-Preuss, υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Καταγγέλλει ότι από πληροφορίες στο διαδίκτυο και ιντερνετικά καλέσματα, φασιστικές ομάδες βρίσκονται στην Ελλάδα και ότι επιπλέον νεοναζί από την Γερμανία κινητοποιούνται να προσεγγίσουν τα σύνορα. Την ίδια ημέρα, ο ναζί Αυστριακός ηγέτης του ακροδεξιού μορφώματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria) εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες «αλληλεγγύης στους Έλληνες συνοριοφύλακες».

Η παράλληλη κινητοποίηση και Ελληνικών ομάδων ακροδεξιών στον Έβρο που κυριολεκτικά κυνηγούν και κακοποιούν πρόσφυγες φαίνεται να ολοκληρώνει την εικόνα.

Τα ακροδεξιά και Ναζιστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται στον Έβρο όπου οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο εκβιασμού και απανθρωπιάς δείχνει πως το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας είναι πολύ πιθανό αν δεν είναι ήδη οργανωμένο.

jimmy

Οι στόχοι αυτής της κινητοποίησης που σαν σύνθημα χρησιμοποιείται το να μην περάσουν στην Ευρώπη οι μετανάστες πέραν του μίσους και της μισσαλοδοξίας που εκπέμπει βάζει επί τάπητος και το ζήτημα της σαθρής, απαράδεκτης και αναποτελεσματικής συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει την ΕΕ να ακολουθήσει την συμφωνία και να κάνει τον έλεγχο αυτών των ανθρώπων σε Τουρκικό έδαφος αντί να μοιράζει εκατομμύρια για φράχτες και δακρυγόνα;

Να δίνει την ευκαιρία στην Τουρκία να εκβιάζει με τους πρόσφυγες;

Να δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα της κινητοποίησης των φασιστικών ομάδων την δράση των οποιών κατά τα άλλα καταδικάζει;

Δεν προβλέπει η συμφωνία οι έλεγχοι για άσυλο να γίνονται στην Τουρκία και να μοιράζονται αναλογικά στις χώρες της Ευρώπης οι πρόσφυγες;

Έχει λοιπόν εγκαταλήψει την ιδέα της συμφωνίας όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η ΕΕ. Η πρόσφατη απόφαση της Γερμανικής Βουλής που αρνείται με ομόφωνη γνώμη χριστιανοδημικρατών και σοσιαλδημοκρατών να δεχθεί 5.000 πρόσφυγες δείχνει την κατεύθυνση.

Αυτό που κάνουν οι συγκεντρωμένοι φασίστες στον Έβρο για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες δεν είναι άλλο από την επίσημη θέση και πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι στηρίζει η ΕΕ την δράση και την ενίσχυση της αναβίωσης της ξενοφοβίας και σε τελική ανάλυση του φασισμού στην Ευρώπη.

Ας μην ψάχνουν αλλού τις αιτίες. Βρίσκονται μέσα στην μήτρα του καπιταλισμού με όσα φτασιδώματα και να το κρύβουν.