Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οργανώσεις Αττικής ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τίμησαν την μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη στο Α’ Νεκροταφείο

Σε μια σεμνή τελετή μέλη των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τίμησαν το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, την μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, ανήμερα της συμπλήρωσης 48 χρόνων από τον θάνατό του.

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτασαν στον τάφο του Ν. Ζαχαριάδη κρατώντας κόκκινες σημαίες. Εκεί μίλησε ο Μανώλης Ραπανάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αφού αναφέρθηκε σε ιστορικές στιγμές του βίου του Ν. Ζαχαριάδη,  την προσφορά του και τη δράση του ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι «σε κάθε φάση της σκληρής συνέχειας της ζωής του έως και τον οδυνηρό του θάνατο την 1η Αυγούστου του 1973, σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε να τον χρησιμοποιήσει κανένας για να βλάψει το Κόμμα του, το ΚΚΕ».

zaxariadis 1

Επισήμανε ότι «η σημερινή μας παρουσία εδώ δεν είναι μία εθιμοτυπική δράση, όπως τέτοια δεν είναι καμία εκδήλωση που οργανώνει το Κόμμα και η ΚΝΕ σε τόπους μαρτυρίου, εξορίας, τιμώντας μεγάλες προσωπικότητες του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος. Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, επώνυμους και ανώνυμους που σε σκληρές συνθήκες επέδειξαν άφθαστο ηρωισμό, αταλάντευτη στάση απέναντι στο αστικό κράτος και τον ταξικό αντίπαλο. Η πείρα και τα συμπεράσματα από αυτή την πάνω από έναν αιώνα δράση του ΚΚΕ, αποτελούν πραγματικό εφόδιο σήμερα, στον αγώνα που δίνουμε σε πολύ δύσκολες από άλλους παράγοντες συνθήκες.

Φιλοδοξούμε σε αυτές τις συνθήκες να αντεπεξέλθουμε στα μεγάλα καθήκοντα που χαράσσονται μπροστά μας, αποφασιστικότητα που αποτυπώθηκε και στις αποφάσεις του 21ου συνεδρίου του Κόμματος. Αυτός θα είναι και ο πιο ουσιαστικός τρόπος να τιμήσουμε το σ. Ζαχαριάδη και όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν και τη ζωή τους στην πάλη για το σοσιαλισμό.”

Στη συνέχεια κατατέθηκαν λουλούδια στον τάφο του, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ από τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ από τον Αλέξανδρο Μπουγά.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα