Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ουζερί Τσιτσάνης», «Χάος», «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν» – Ελεύθερη είσοδος στον «Αιολία» (Σκοπευτήριο Καισαριανής)

Συνεχίζονται οι προβολές από το θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Αιολία», που λειτουργεί στην καρδιά του Άλσους του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής (Σολομωνίδου και Φιλαδελφείας).

Και φέτος, από Δευτέρα έως Πέμπτη οι προβολές είναι δωρεάν, ως ένδειξη ουσιαστικής αλληλεγγύης και ανακούφισης μέσα στην κρίση.

Το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας έχει ως εξής:

Κυριακή 16 Ιούλη: «Ουζερί Τσιτσάνης» (2015), του Μανούσου Μανουσάκη. Στη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Τσιτσάνη σε ένα ουζερί. Θα ερωτευτεί μια Εβραιοπούλα, την Εστρέα. Με τους: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιάννη Στάνκογλου, Βασιλική Τρουφάκου.

Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιούλη: «Χάος» (1984), των αδερφών Ταβιάνι. Μια εκπληκτική, ποιητική ταινία. Πέντε διαφορετικές μεταξύ τους ιστορίες συνθέτουν μια τοιχογραφία της Σικελίας των αρχών του 20ού αιώνα, θίγοντας θέματα όπως της μετανάστευσης, του έρωτα, της επιστροφής στην πατρική γη… Και όλα αυτά με την υπέροχη μουσική του Ποβιόνι. Με τους Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοτζάνο.

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιούλη: «Και οι Δήμιοι Πεθαίνουν» (1943), του Φριτζ Λακγ. Το σενάριο είναι των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Φριτς Λανγκ και η μουσική του Χανς Αϊσλερ. Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στις 27 Μάη του 1942 στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας. Πρόκειται για τη δολοφονία του εγκάθετου του ναζιστικού Ράιχ διοικητή της Πράγας, Χάιντριχ, γνωστότερου ως «δημίου της Πράγας». Στην ταινία ξεχωρίζει η σύνθεση του Χ. Αϊσλερ «Το Τραγούδι της Κομιντέρν» που ντύνει το χορωδιακό του τέλους υπό τον τίτλο «Ποτέ συνθηκολόγηση».

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του καλοκαιριού