Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Οχι στην ασυλία στους ομίλους της Υγείας! Επιτάξεις χωρίς αποζημίωση τώρα!

«Επίταξη τώρα! Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα»: Το σύνθημα αυτό διατρανώθηκε και χτες από Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, μαζικούς φορείς από όλη την Αττική, που πραγματοποίησαν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και έξω από μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Στις συγκεντρώσεις βρέθηκαν άλλωστε μαζί, μέσα από τα σωματεία τους, υγειονομικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διεκδικώντας από κοινού την άμεση επίταξη, ώστε όλο το διαθέσιμο δυναμικό να μπει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας.

Με τα δημόσια νοσοκομεία σε όλο το Λεκανοπέδιο να έχουν οδηγηθεί σε ασφυξία και τα στοιχεία της πανδημίας να είναι κάθε μέρα και πιο σοκαριστικά, τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η επίταξη των χιλιάδων άδειων κλινών του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, είναι μονόδρομος. Ταυτόχρονα, οι μαχητικές συγκεντρώσεις ήταν μια ακόμα απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που παρουσιάζει σαν «λύση» για τα χιλιάδες κενά την επιστράτευση 250 αυτοαπασχολούμενων γιατρών, την ίδια στιγμή που παρέχει πολύμορφη ασυλία στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας.

Τα σωματεία απαιτούν:

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
 • Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μιας νόσου.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να σωθούν ζωές

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα ζητούν υγειονομικοί

Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερη στα νοσοκομεία, ενώ η επιστράτευση των 200 ιδιωτών γιατρών δεν λύνει το πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, των μετακινήσεων ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, των ελλείψεων σε εξοπλισμό.

Χωρίς ΜΕΘ το «Θριάσιο»

Στα όριά του είναι το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Mega» το πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ. Μετά την εφημερία, και τα 17 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι γεμάτα, 4 ασθενείς Covid και 2 non Covid είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν μόλις 6 κενά απλά κρεβάτια. (Δείτε πάνω βίντεο)

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο καταγγέλλει ότι για να προσληφθούν παθολόγοι και πνευμονολόγοι, μετακινήθηκαν και εφημερεύουν στις κλινικές Covid άλλες ειδικότητες. Αποτέλεσμα είναι να στερούνται οι ασθενείς την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας με την επιδημία, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των υπόλοιπων ιατρείων του ΤΕΠ, των κλινικών.

Η μοναδική ενίσχυση στο νοσοκομείο ήταν μόνο 2 γιατροί τόνισε ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες υγειονομικοί άνεργοι που θέλουν να προσληφθούν και η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί το αίτημά τους.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Στο Νοσοκομείο Νίκαιας ξεκινάμε την εφημερία με ελάχιστα κενά κρεβάτια σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες σημείωσε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ 1.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, υπάρχουν μέρες που λείπουν ακόμη και αναπνευστήρες, ενώ το προσωπικό και οι δομές που υπάρχουν δεν επαρκούν.
Τόνισε την ανάγκη να επιταχθεί συνολικά και άνευ όρων ο ιδιωτικός τομέας, να ενταχθεί στη μάχη με όλον τον εξοπλισμό που έχει, με όλο το επιστημονικό δυναμικό, με όλα τα κρεβάτια.

Ασφυκτική η κατάσταση και στη Θεσσαλία

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας καθώς χτες η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid έφτασε το 95%. Όπως τονίζουν οι γιατροί, στις Μονάδες νοσηλεύονται βαριά περιστατικά, τα οποία συνήθως χρήζουν νοσηλείας 2-3 εβδομάδων και κατά συνέπεια δεν προβλέπεται σύντομα να υπάρξουν διαθέσιμα κρεβάτια. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διακομιδές από τα Νοσοκομεία της Λαμίας και της Χαλκίδας, αφού αυτά έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100% και εξυπηρετούν δεκάδες κρούσματα από την Αττική.

Όλες αυτές τις μέρες αξιοποιούνται οι πρόχειρες ΜΕΘ Covid που στήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, όχι μόνο σε χειρουργικές αίθουσες, αλλά και σε απλούς θαλάμους, σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών. Χαρακτηριστικά, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τα μισά χειρουργεία, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του νοσοκομείου έπρεπε να είχαν ήδη γίνει, έχουν ανασταλεί. Σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός των χειρουργείων που πραγματοποιήθηκαν τον Φλεβάρη του 2021 είναι 266 τακτικά και 155 έκτακτα, δηλαδή συνολικά 421, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν γίνει τα διπλάσια. Που σημαίνει ότι περισσότεροι από 400 ασθενείς με προβλήματα υγείας, πιθανόν και σοβαρά, δεν είχαν τη δυνατότητα να χειρουργηθούν, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που έχει μετατραπεί ξανά σε μιας νόσου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Συμμετέχει στις απογευματινές συγκεντρώσεις για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

«Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, και μαζικοί φορείς την Τρίτη 23 Μάρτη έξω από το υπουργείο Υγείας και τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα Υγείας.
Ο Σύλλογος καλεί σε συμμετοχή στις 6 μ.μ έξω από την «Ευρωκλινική» στους Αμπελόκηπους.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, της κλινικής αναιμίας του Νοσοκομείου Άρτας

«Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, της κλινικής αναιμίας του Νοσοκομείου Άρτας», απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑ, «πρόσφατα στην Άρτα προέκυψε ένα πρόβλημα με κενό γιατρών στην κλινική για την αναιμία του νοσοκομείου Άρτας, με αποτέλεσμα να είναι, αυτή τη στιγμή, χωρίς γιατρό οι πάσχοντες από αναιμία. Στο αίτημά τους για κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, (Αιματολόγος – Παθολόγος), τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, η 6η ΥΠΕ, αντί να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη γιατρών ειδικότητας, αρκέστηκε να καταφύγει σε μεταφορά γιατρών από το ΚΥ Άρτας, χωρίς συνάφεια ειδικότητας, και επιπλέον αποδυναμώνοντας, παραπέρα το ΚΥ Άρτας.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει το ΕΚΑ: «Μεταφέρουν την μοναδική παιδίατρο του ΚΥ (που άλλωστε, σε λίγες μέρες βγαίνει σε σύνταξη), την μοναδική νεφρολόγο και την μόνιμη γιατρό του μικροβιολογικού, που καλύπτει έτσι και αλλιώς, δεκάδες εξετάσεις σε καθημερινή βάση των ασφαλισμένων μας, αποδυναμώνοντας παραπέρα την ΠΦΥ Και όχι μόνο αυτό. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη μέσα προστασίας και ασφάλειας, και να καλύπτονται τα αντισηπτικά για παράδειγμα, με έρανο από το προσωπικό».
Εμείς λέμε καθαρά, επισημαίνει: «Οφείλουμε να ασχοληθούμε και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας, το δικαίωμα των εργαζομένων και όλου του λαού, να έχουμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Ένα σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει να είναι στελεχωμένα σήμερα το νοσοκομείο και η Πρωτοβάθμια Βαθμίδα Υγείας, με διευθυντές γιατρούς, οι οποίοι, οδεύοντας προς τη συνταξιοδότηση, εξακολουθούν να εργάζονται με απαράδεκτα, εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών».

Απαιτούμε, καταλήγει το ΕΚΑ:

 • «Άμεση κάλυψη με γιατρούς ειδικότητας, της κλινικής αναιμίας του νοσοκομείου Άρτας.
 • Πλήρη και απολύτως δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, όπου θα παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, χωρίς πλαφόν και περικοπές, σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας.
 • Άμεση, και χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πρόσληψη όλων των ειδικευμένων γιατρών και των γιατρών για έναρξη ειδικότητας».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα απαιτώντας την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Συμβολική κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ απαιτήθηκε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και άλλων φορέων. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΑ Μιχάλης Κατσιγιάννης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την πανδημία να είναι σε έξαρση και την κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μην παίρνει μέτρα ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Εργατικό Κέντρο κλιμακώνει τον αγώνα του, καλώντας εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία και φορείς της πόλης σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την Υγεία, μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Συγκέντρωση σωματείων για «επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας»

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, απαιτώντας επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας. (Δείτε εδώ video)

«Τώρα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων με ευθύνη κυβέρνησης – εργοδοσίας» γράφει το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για την καταστολή και την τρομοκρατία» το πανό του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής και «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας» το πανό του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων Ν. Αττικής.

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στα ιδιωτικά κέντρα: «Metropolitan» στον Πειραιά, «Ευρωκλινική» στους Αμπελόκηπους, «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και «Υγεία» στο Μαρούσι, «Ιασώ General» στον Χολαργό.

Τα σωματεία απαιτούν:

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
 • Κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας, ώστε να μη μετατραπεί το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα μίας νόσου.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ»
«Δώστε λεφτά για την υγεία, όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία»

«ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ» – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση σωματείων για την εδώ και τώρα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Συγκέντρωση έξω από το ιδιωτικό κέντρο υγείας «Μετροπόλιταν» στον Πειραιά, πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής. «Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας», είναι το μήνυμα που στέλνουν.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής: «Ο αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού είναι επιτακτική ανάγκη να γιγαντωθεί σήμερα. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, οι προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών έπρεπε να είχε γίνει ήδη από εχθές. Τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στη βιομηχανία, στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Το λοκντάουν και η δήθεν αποτελεσματικότητά του και τα παραπέρα μέτρα περιορισμού είναι κενό γράμμα μιας και έχει αποδειχθεί και ομολογούν και οι επιστήμονες ότι χώροι δουλειάς και μέσα μεταφοράς είναι η κύρια αιτία μετάδοσης. Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα. Διεκδικούμε την άμεση επίταξη του Νοσοκομείου Metropolitan και συνολικά του ιδιωτικού τομέα υγείας και όλων των δομών του, χωρίς καμιά αποζημίωση των ιδιοκτητών αυτών των δομών». (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται επίσης από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς στο υπ. Υγείας και έξω από τα ιδιωτικά κέντρα,  «Ευρωκλινική» στους Αμπελόκηπους, «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» και «Υγεία» στο Μαρούσι, «Ιασώ General» στον Χολαργό.

ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση των Iατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας το οποίο καλεί σε νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 24 Μάρτη στις 11 π.μ. έξω από το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» με αίτημα την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Κινητοποίηση φορέων για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Κινητοποίηση στην περιοχή των Αμπελοκήπων πραγματοποίησαν η Ομάδα Γυναικών του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων 1ου – 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, με βασικό αίτημα να επιταχτούν άμεσα όλες οι ιδιωτικές κλινικές της περιοχής, χωρίς αποζημίωση από το κράτος, με παράλληλη ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό της ΠΦΥ.

Η κινητοποίηση των δύο φορέων ξεκίνησε από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στην «Ευρωκλινική Αθηνών» με τα συνδικάτα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση εκείνη την ώρα.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Συγκέντρωση στο «Metropolitan General» από σωματεία και φορείς

 • Συνεχίζονται οι εξορμήσεις με αφορμή τον ένα χρόνο πανδημίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ με σύνθημα της «Ένας χρόνος πανδημίας, για τα κέρδη τους τζογάρουν τις ζωές μας. Lockdown στην πολιτική τους. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή – υγεία – δουλειά».

Τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ αξιοποιώντας την ανακοίνωση της ΚΟ Εύβοιας, ξεδιπλώνουν πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών επιδιώκοντας να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, με το λαό της περιοχής για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τον ένα χρόνο πανδημίας, για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού.

 • Τρίτη 23/3/2021
  • Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
  • Περιοδεία σε Βασιλικά, Πευκί, Αρτεμήσιο και Ασμήνιο.
 • Σάββατο 27/3/2021
  • Λαϊκή Χαλκίδας, με επικεφαλής την Τάνια Αυλωνίτη, μέλος του ΤΓ Εύβοιας.
 • Κυριακή 28/3/2021
  • Πάρκο ΔΕΛΤΑ, με επικεφαλής την Εύα Καραμέτου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Διαδικτυακή εκδήλωση στις 27 Μάρτη με θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και πανδημία»

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών, Οδοντιάτρων και Φαρμακοποιών, απευθύνει κάλεσμα στους επιστήμονες του χώρου, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους στην Αττική, σε διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 27 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., για να συζητήσουν το ρόλο και τη συμβολή επιστημόνων υγείας στη στελέχωση της ΠΦΥ αλλά και την εμπειρία από τη άσκηση των καθηκόντων τους, τις δυσκολίες – κινδύνους για την υγεία τους αλλά και τις επιστημονικές δυνατότητες προάσπισης της υγεία των ασθενών και της δημόσιας υγείας. Θεματικές της εκδήλωσης θα αποτελέσουν:

Οι αναξιοποίητες δυνατότητες πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.
Μέτρα προστασίας των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων υγειονομικών, των οικογενειών και των ασθενών τους.
Η αναγκαιότητα ασφαλούς και αποτελεσματικής ένταξης στη μάχη των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών και η πάλη για την κάλυψη των αναγκών σε πρόληψη, και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Θα μιλήσουν:
Ηλίας Κονδύλης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΦΥ – Πολιτικής Υγείας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ.
Εύη Γεωργιάδου, Δρ. Μηχανικός Ασφάλειας, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
Χρήστος Παπάζογλου, ιατρός εργασίας, μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ.
Παρεμβάσεις – τοποθετήσεις θα γίνουν από τους εκλεγμένους της ΔΗΠΑΚ στον ΙΣΑ, ΦΣΑ και ΟΣΑ και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – τοποθετήσεις.
ℹ️  Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση χρησιμοποιήστε το link: Meeting ID: 774 0066 5650 – Passcode: BM1xAa – Πληροφορίες και επικοινωνία: e mail [email protected]