• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο  Άδωνις δικαιούται πνευματικά δικαιώματα!

Γράφει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης –φαρμακοποιός στο επάγγελμα- μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» δήλωσε: «Και να μην υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει» (11.11.2015).

Η δήλωση του Χρ. Σιμορέλη προκάλεσε μάλιστα την έκπληξη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος είπε, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του  «τον Σιμορέλη σας είπα να μου φέρετε, όχι τον Γεωργιάδη.»

Και δεν είχε άδικο ο Κ. Μπογδάνος καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την ιδιορρυθμία που τον διακρίνει, δήλωνε, ως υπουργός Υγείας, πως δεν ήθελε να του κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν της τρόϊκα όσον αφορά την εφαρμογή των μνημονίων –και μάλιστα για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Στις 18.11.2015 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός –γιατρός στο επάγγελμα- μιλώντας στο 4ο Πανελλαδικό Συνέδριο  Ασθενών δήλωσε: «Οι πόροι είναι περιορισμένοι και θα εξακολουθήσουν να σπανίζουν στο ορατό μέλλον. Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να κάνουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα μας επιτρέψουν με αυτούς τους πόρους να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό θεραπευτικό όφελος για τους πολίτες».

Όταν ο υπουργός αποχωρούσε δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Καλά υπουργέ, από τον Άδωνι πήρατε μαθήματα για τους περιοσμένους πόρους και τις διαρθρωτικές αλλαγές;».

Ο Ανδέας Ξανθός χαμογέλασε χωρίς να απαντήσει.

Η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός Υγείας, στις 28 Απρίλη 2014 στη διάρκεια της διήμερης άτυπης συνόδου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Hermann Grοhe, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα (…) θα παρέχουμε στους Ελληνες πολίτες πολύ καλύτερς υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα».

Τελικά ο Άδωνις δικαιούται να διεκδικήσει πνευματικά δικαιώματα απ’ τους μεταλΛαγμένους ΣΥΡΙΖΑίους, καθώς έχουν κάνει μέγα ποιοτικό άλμα στη μνημονιακή επιχειρηματολογία τους!