Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο «Άρης» στο θέατρο Ρεματιάς στις 2 Σεπτέμβρη

Το έργο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη, που βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, παρουσιάζεται, την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, στο θέατρο Ρεματιάς, στις 20.30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς του δήμου Χαλανδρίου, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη.

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας.

Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης.

Ειδικά εφέ: Προκόπης Βλασερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού.

Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης.

Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέττα Διολή.

Εκτέλεση παραγωγής: Φαίη Τζήμα.

Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Movement of Disabled Artists: Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Θεοδώρα Τσαποΐτη. Προγράμματα σε μεγαλογράμματη σειρά, σε γραφή Braille και Qr code. Προγράμματα σε γραφή Braille: ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών).

Στο θέατρο Ρεματιάς η πρόσβαση είναι ισότιμη σε όλους τους ανθρώπους. Διατίθενται δυο θέσεις στάθμευσης για χρήση από αναπηρικά αυτοκίνητα. Υπάρχουν σηματοδοτημένες θέσεις για χρήση από ανθρώπους με κινητικές, αισθητηριακές και άλλες βλάβες, συνοδούς και ηλικιωμένους, εγκυμονούσες και γονείς με παιδιά σε βρεφικά καροτσάκια, άτομα με προσωρινό τραυματισμό. Επίσης υπάρχει χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά για αναπηρικά αμαξίδια. Τέλος επιτρέπεται η παρουσία σκύλων οδηγών τυφλών.