Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Έβο Μοράλες καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία: “Ψάχνουν για νεκρούς”

Ο Bολιβιανός πρόεδρος απέρριψε το τελεσίγραφο που του απέστειλε ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης από την Σάντα Κρουζ, ο οποίος του έδωσε “48 ώρες για να παραιτηθεί”. Ο Μοράλες κάλεσε συνδικαλιστές και  ηγέτες κοινωνικών οργανώσεων να “υπερασπιστούν τη διαδικασία αλλαγής”, ενώ ο υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι υπάρχουν αναφορές με πληροφορίες που μιλάνε για προετοιμασία «βίαιων συγκρούσεων».

✔️   O Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κάλεσε τους ηγέτες των οργανώσεων – συμμάχων, με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε με το τελεσίγραφο που του απέστειλε η αντιπολίτευση που του ζητούσε να παραιτηθεί μέχρι την Δευτέρα το βράδυ.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του San Gabriel. Ο πρόεδρος δήλωσε “. “Θα ζητήσω συνάντηση έκτακτης ανάγκης με τους ηγέτες των συνδικάτων, τις εθνικές ενώσεις, το COB ( Κεντρικό Εργατικό Κέντρο Βολιβίας), τον Conalcam(Εθνικό Συντονιστή για την Αλλαγή), καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, για να προγραμματίσουμε αυτό που σκέφτονται, εγώ εξαρτώμαι από τον λαό και τις κοινωνικές δυνάμεις “.

Ο λαός θα πει επίσης τον δικό του λόγο, πρόσθεσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο στόχος των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης τώρα πια δεν είναι εκλογές ή νοθεία , τώρα είναι θέμα “πραξικοπήματος“.

“Κάνω έκκληση στην αντιπολίτευση, να μην συγκρουστούμε Βολιβιάνοι με Βολιβιάνους”. 

Ήδη, χιλιάδες μέλη Συνδικάτων και κοινωνικών οργανώσεων στην πρωτεύουσα Λα Πας έχουν περικυκλώσει και περιφρουρούν ημέρα και νύχτα την έδρα της κυβέρνησης υπερασπιζόμενοι την δημοκρατία και την διαδικασία της αλλαγής.

✔️  Δόθηκαν στη δημοσιότητα 16 ηχητικά ντοκουμέντα που εμπλέκουν ηγέτες της αντιπολίτευσης στο επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έβο Μοράλες έπεσε από ύψος 15 μέτρων λόγω μηχανικής βλάβης πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του. Δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.