Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ένας πιο άθλιος από τον άλλο… (Marfin)

Το σόου που στήθηκε πάνω στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στη Μαρφίν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, αλλά για όλους τους εργαζόμενους.

Μιλάμε για την αντιπαράθεση με αφορμή το θέμα της αίτησης αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της Μαρφίν και η οποία εκδικάζεται την 1η Ιουνίου. Χτες, λοιπόν ο πρωθυπουργός, μετά τις αποκαλύψεις ότι, ενώ η κυβέρνηση «στήνει» ένα διακομματικό σόου για να τιμήσει τα θύματα, την ίδια στιγμή πάει στα δικαστήρια για να μην δοθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων, ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο δε θα ασκήσει τα ένδικα μέσα… Όμως, ταυτόχρονα, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα στελέχη της ΝΔ χρησιμοποιούν την άθλια δικαιολογία ότι τις αναιρέσεις τις κάνει αυτόματα το νομικό συμβούλιο του κράτους και άρα η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή.

Κι αν σε κάποιους κάτι θυμίζει αυτό, έχουν δίκιο. Την ίδια ακριβώς άθλια δικαιολογία είχε χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν, ως κυβέρνηση, έκανε εφέσεις κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν συνταξιούχους! Τι έλεγε το υπουργείο Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα των συνταξιούχων τον Οκτώβρη του 2018; Θαυμάστε: «Τα ένδικα μέσα κατατίθενται από τη νομική υπηρεσία, της οποίας προΐσταται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σε καμία περίπτωση οι υπουργοί δεν υπεισέρχονται στη διαδικασία να υπαγορεύουν τα δικόγραφα»…

Ο ένας είναι πιο άθλιος από τον άλλο…

Πηγή: 902.gr