Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου κατέβασε από τα γραφεία τη φωτογραφία του Τεμπονέρα και έβαλε στη θέση της εικόνα του Χριστού

Αυτοί που απέδωσαν σε ανθρώπους το χαρακτηρισμό «λαθραίοι», ο ρατσιστής ΝεοΔημοκράτης πρόεδρος τς ΕΛΜΕ Λέσβου και η πλειοψηφία του, έπραξαν σήμερα μία ακόμη απρέπεια, προσβάλλοντας τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο της Λέσβου αλλά όλης της Ελλάδας.

Ο εν λόγω φασιστάκος κατεβάσε από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα. Την ενέργεια του προέδρου της ΕΛΜΕ Λέσβου που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επικρότησαν τα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσσερις στις επτά έδρες) που επίσης ανήκουν στην ίδια παράταξη. Στη θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού.

Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από την θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό. Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων. Η φωτογραφία του δολοφονημένου καθηγητή ενοχλούσε και παλιότερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητήσει το κατέβασμα της.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Και παρότι έχουν περάσει τόσες ημέρες σιωπή από τη ΝΔ. Σιωπή που αποθράσυνε αυτόν που ντροπιάζει τους συναδέλφους του και ενισχύει αντίστοιχες συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, τ’ ακούς φασίστα;