Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Αλ Πατσίνο για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε»

Με αποκλειστικές δηλώσεις στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο πολυβραβευμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ Αλ Πατσίνο αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη μιλώντας με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε την μουσική της ταινίας «Σέρπικο» (Serpico), σκηνοθεσίας Σίντνεϊ Λουμέτ, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Αλ Πατσίνο και η οποία αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του αξιωματικού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Φρανκ Σέρπικο.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική για το Σέρπικο. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον 16ο όροφο που είχαμε θέα τον ορίζοντα, και τότε έπαιξε το σάουντρακ. Φυσικά κατευθείαν όταν έμαθα για τον θάνατό του, αυτή η σκηνή ήρθε στο μυαλό μου. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ακούγοντας τη μουσική εκείνο το βράδυ, «αυτό ήταν, το έχει, έχει την ταινία, έχει συλλάβει το νόημά της». Αυτή είναι η ανάμνησή μου! Φυσικά θυμάμαι τον Ζορμπά και τα υπόλοιπα έργα της καριέρας του. Τι τεράστιο δώρο! Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε».

Η ταινία «Σέρπικο» που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1973 εν πολλοίς καθιέρωσε ως πρωταγωνιστή, τον Αλ Πατσίνο.

Ακούστε το εμβληματικό soundtrack της ταινίας που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα