Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο Γλάρος» στο Υπόγειο

Το εμβληματικό έργο του Αντον Τσέχοφ «Ο Γλάρος», που εγκαινίασε το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, ανεβαίνει για πρώτη φόρα στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Πεσμαζόγλου 5, τηλέφωνο 2103228706), με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών.

Ο «Γλάρος» είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχοφ, που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο. Το νόημα της δημιουργίας, η ζωή των καλλιτεχνών, το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα. Ολα μοιάζουν σαν να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης. Οι ήρωες γίνονται θεατές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προέκταση της πλατείας του θεάτρου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Μετάφραση από τα Ρωσικά: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής – Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σκηνική εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας. Κίνηση: Χριστιάννα Φελούκα.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, Θανάσης Δήμου, Τζίνα Θλιβέρη, Μάγδα Λαδά, Νικόλας Μακρής, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Παπαπαύλου, Ενκε Φεζολλάρι, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.30 και Κυριακή στις 20.00.