Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Γ. Βαρουφάκης ενοχλείται από τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» γιατί καταρρέει το αντιμνημονιακό του προφίλ

Απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τους ισχυρισμούς του απέναντι σε δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) που αποκαλύπτουν ότι στις 10 Ιούλη 2015, με επιστολική του ψήφο είχε πει «ναι» στο νέο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση είχε καταθέσει με μορφή σχεδίου νόμου και με τίτλο: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», έδωσε στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας», του Βασίλη Σκουρή στο ραδιόφωνο «news 247, εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής του «Ρ» ο Κώστας Πασακυριάκος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «news 247», την περασμένη Παρασκευή, ισχυρίστηκε ότι η παραπάνω αποκάλυψη είναι μια «μεγάλη απάτη εκ μέρους του ΚΚΕ», λέγοντας ότι «δεν είπα ότι θα ψηφίσω κανένα μνημόνιο», αλλά «εξουσιοδότησα τον κύριο Τσακαλώτο να πάει να διαπραγματευτεί».

Ο Κ. Πασακυριάκος υπενθύμισε ότι όποιος ψήφιζε τότε «ναι» στη διαπραγμάτευση, ψήφιζε «ναι» και στα προαπαιτούμενα μέτρα που η κυβέρνηση είχε πει ότι θα πάρει ως δέσμευση προς τον ESM και την Κομισιόν για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη σύμβαση.

Ο κύριος Βαρουφάκης λέει ότι δεν ψήφισε μνημόνιο και ότι είναι αντιμνημονιακός, όμως αυτό στο οποίο είχε τότε ψηφίσει «ναι» -όχι μόνο η διαπραγμάτευση, αλλά και τα μέτρα- είναι μεταξύ άλλων η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση ορίων ηλικίας, περικοπές συντάξεων, μείωση και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ως το 2019, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κ.ά., σημείωσε ο Κ. Πασακυριάκος και τόνισε: «Ο “Ριζοσπάστης” έχει υποχρέωση να αναδεικνύει όλη την αλήθεια -όχι ψέμματα όπως λέει ο κύριος Βαρουφάκης- για να μπορεί ο κόσμος να έχει μια εικόνα του τι ακριβώς επιλογή θέλει να κάνει».

Ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται στο ΚΚΕ και τον «Ρ» γιατί η αποκάλυψη του «Ρ» τον έχει δυσκολέψει πάρα πολύ, καθώς το αντιμνημονιακό προφίλ καταρρέει μέσα από αυτήν την αποκάλυψη, επισήμανε ο Κ. Πασακυριάκος.

Πηγή: 902.gr