Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο δεκάλογος του γύφτου

🤓🧐 Ευκολάκι…

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για εσάς και αυτό που αντιπροσωπεύετε. Ήρθε η ώρα για σαφήνεια! Έχουμε συγκεντρώσει 10 βασικά αιτήματα για τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ρίξτε μια ματιά και ενημερώστε μας αν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εσάς».

GUE NGL

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η Ευρωομάδα της GUE, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καυχιέται πως είναι η μεγαλύτερη δύναμη, απευθύνεται στην υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας πως δεν γνωρίζει τάχα το «ποιόν» της και ζητώντας να μάθει τις θέσεις της (sic!!) σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η εμπορική πολιτική της ΕΕ και άλλα.

Η GUE ξεχειλίζει από υποκρισία, παριστάνοντας την ανήξερη για την υποψηφιότητα της σημερινής υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, όταν ο Τσίπρας συμφώνησε μαζί με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ να την προτείνουν για την προεδρία της Κομισιόν, υιοθετώντας την πρόταση Γαλλίας και Γερμανίας. Χώρια που με τον δεκάλογο που της απευθύνουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να την «ξεπλένουν» στα μάτια των λαών, μαζί και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, αφού ανάμεσα σε άλλα τη ρωτάνε (και) ποια θα είναι η πολιτική της «για την υπεράσπιση της ειρήνης»! «Ευκολάκι» η ερώτηση για την Γερμανίδα υπουργό Αμυνας, από τους πιο φανατικούς υπέρμαχους της συγκρότησης Ευρωστρατού με στόχο να αποκτήσει η ΕΕ σχετική αυτονομία στην επέμβαση και ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων για την προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων της όπου Γης.

Η κατρακύλα δεν έχει πάτο… |> αναλυτικά εδώ

Όπως θα έλεγε ο παλιός καλός Χάρρυ Κλυνν “δοξάστε τους”…

10demands