Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο δικός μας “κόκκινος” Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς δεν είναι πια μαζί μας, μετά από εβδομήντα ένα χρόνια στη σκηνή όπου έχει γευτεί χαρές και λύπες, αλλά -όπως έλεγε «δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου εκτός σκηνής.
Ακόμη και όταν δε δουλεύει, εκείνη την κρίσιμη ώρα της παράστασης, ψυχή και σώμα αγωνιούν.
Όταν βγαίνεις στη σκηνή, λέει, και άρρωστος να είσαι, το ξεχνάς, αποκτάς άλλη δύναμη.
Η επιθεώρηση -λέει, έχει χάσει την αίγλη της, αλλά είναι ικανή και δυνατή αν ενισχυθεί και υπηρετηθεί σωστά για πολιτική παρέμβαση … και ως γνωστό η στήριξή του στο ΚΚΕ υπήρξε πάντα ενθουσιώδης και ενόψει εκλογών η θέση του είναι ξεκάθαρη και ο λόγος του χειμαρρώδης.

Μόνιμος συνοδοιπόρος  με το ΚΚΕ -δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό του Κόμματος: Ψηφίζω ΚΚΕ για να δυναμώσει, ώστε να μπορέσει με την αντίσταση και τους αγώνες να κάνει αφόρητη τη νίκη οποιουδήποτε κόμματος έρθει στην εξουσία και το οποίο με την πολιτική του θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την εργατιά. Πρέπει ο εργαζόμενος λαός να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ για να μπορέσει να αντισταθεί στην «πώληση» της Ελλάδας και την κλοπή των εργατικών κατακτήσεων. Ψηφίζοντας ΚΚΕ αντιστεκόμαστε στην καταστροφική πορεία που μας έχουν επιβάλει τα κόμματα που κυβερνούν «αιώνες» τώρα, τα κόμματα που ξεπουλάνε τη χώρα μας, την εργατιά, τον ιδρώτα της και τα δικαιώματά της. Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με τρισκατάρατους κυβερνήτες. Φτάνει πια.

[2019 -τελευταίες  2πλές / 3πλές εκλογές]: Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που λέει αλήθειες, αλλά και γιατί ο λαός μας θα ησυχάσει μόνο με την εξουσία που προτείνει το ΚΚΕ.

«Ψηφίζω ΚΚΕ καταρχήν για να είναι δυνατό το ΚΚΕ μέσα στην Ευρωβουλή, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να αντιστέκεται στις αποφάσεις που είναι ενάντια στους εργαζόμενους και ενάντια στους λαούς».
🎈             «
Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί θέλω να αντισταθώ.
Θέλω ένα ΚΚΕ δυνατό μέσα στη Βουλή και τη ζωή.
Μια δυνατή φωνή, μια σωστή αντίσταση στην κατρακύλα του κράτους. Γι’ αυτό πρέπει ο λαός να ψηφίσει για ένα δυνατό ΚΚΕ.
Για τα δίκαιά του, για το συμφέρον του, για τα 
παιδιά μας, για το μέλλον μας».

[4 Μάη 2012] Ψηφίζω ΚΚΕ από μικρό παιδί και λόγω του πατέρα μου που ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και λόγω της πίστης μου στην ιδεολογία αυτού του Κόμματος, που από την ίδρυσή του είναι υπέρ των φτωχών και αδικημένων, που έχει αγωνιστεί σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας.
Πρέπει να ψηφίσουν όλοι ΚΚΕ για ν’ αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.
[με μεγάλη σεμνότητα] …Δεν είμαι κομμουνιστής με την ουσιαστική έννοια του όρου, γιατί για να είναι κανείς κομμουνιστής χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από την πρώτη φορά μέχρι τώρα στα 81 μου χρόνια με περηφάνια ψηφίζω ΚΚΕ.

Κώστας Βουτσάς

Θα τον θυμόμαστε πάντα, μπριόζο μέσα από το γέλιο, που για ις δεκαετίες μας σκόρπισε απλόχερα και τις παροιμιώδεις διαχρονικές ατάκες του…

Στον Κώστα Βουτσά ήταν άγνωστες οι λέξεις “παραίτηση” και “μιζέρια”.
Και δεν ήταν πάντα “αστείος”.
Μίλησε για την μετεμφυλιακή Ελλάδα, την ακραία φτώχεια και για τις διώξεις που υπέστη ο κομμουνιστής πατέρας του. Αλλά δεν “έπαιξε” ποτέ, μα ποτέ το ρόλο του θύματος.
Περίπτωση ανθρώπου – καλλιτέχνη, που έζησε τη ζωή του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενεργός, ακούραστος, χαμογελαστός και ποτέ επηρμένος.
Τον αποχαιρετάμε με ένα χαμόγελο, όπως θα ήθελε… (καλό ταξίδι)