Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο «Δον Καμίλο» στο Δήμο Χαϊδαρίου στις 11 Νοέμβρη

Το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου παρουσιάζει το Θεατρικό Έργο το Δημήτρη Πατατζή «Δον Καμίλο» το Σάββατο 11 Νοέμβρη στην αίθουσα πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για το έργο: Το βιβλίο “Ο μικρός κόσμος του ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ” του Giovani Guareschi που το έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, είχε μεγάλη εκδοτική επιτυχία, ενώ έγινε και κινηματογραφική ταινία. Αυτό το βιβλίο υπήρξε η αφορμή για να εμπνευσθεί ο γνωστός μας μεταπολεμικός συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής, το θεατρικό του έργο “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ”, έργο γραμμένο το 1958 ειδικά για τον μεγάλο μας κωμικό Μίμη Φωτόπουλο.

Υπόθεση του έργου: Ο «Δον Καμίλο» είναι ένας καθολικός κληρικός που συχνά μιλάει με την φωνή της συνειδήσεώς του, κατά δε την άποψη του έργου με τον Κύριο Ιησού Χριστό. ‘Ένας άνθρωπος συντηρητικών απόψεων και ταυτόχρονα ένα πρόσωπο μεγάλης ηθικής εμβέλειας που γίνεται, άθελά του, μέρος ενός παιχνιδιού εξουσίας με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κατάσταση γίνεται περισσότερο εκρηκτική με την άφιξη του Καρδινάλιου αλλά ταυτόχρονα και της φανατικής κομμουνίστριας Ασπασίας, αδελφής του Δον Καμίλο. Παράλληλα, ο Πεπόνε εξυφαίνει πίσω από την πλάτη του Δον Καμίλο, τον ιστό ενός ερωτικού σκανδάλου, όπου θα πιαστεί από ματαιοδοξία, ανταποκρινόμενος στον έρωτα μιας νεαρής χήρας. Ο Καθολικός κληρικός δέχεται την χαριστική βολή, πληροφορούμενος ότι η ανιψιά του Τζούλια, αναθρεμμένη από τον ίδιο, είναι έγκυος από τον Μάριο, γιο του Πεπόνε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.