Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Δ. Κουτσούμπας για τα εμβόλια

Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας στη σημερινή του συνέντευξη στο Mega για τον εμβολιασμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί «δεν ενδιαφέρθηκε ώστε ο ελληνικός λαός να έχει πρόσβαση σε περισσότερα εμβόλια, που έχουν γίνει με τις πιο κλασσικές μεθόδους, όπως λέει η ίδια η επιστημονική κοινότητα», ενώ πρέπει να πει καθαρά και να ενημερώσει και τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς «τι προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΕΕ με εταιρείες και τις έχει ζητήσει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ να δοθούν στη δημοσιότητα».

«Ο ρόλος μας ως ΚΚΕ ή και οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος δεν είναι να μιλήσει για ζητήματα της επιστήμης, της ιατρικής και να πάει σε βάθος, εμείς ακούμε και βεβαίως εφόσον η επιστημονική κοινότητα πει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, εγώ πρώτος απ’ όλους έχω πει ότι θα το κάνω, ότι πρέπει να εμβολιαστεί ο ελληνικός λαός. Αλλά δεν μπορεί τα πολιτικά κόμματα να γίνονται ντίλερ της Pfizer ή άλλης πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκων. Ο ρόλος μας είναι να απαιτούμε να έρθουν τα εμβόλια, να απαιτούμε να έρθουν τα φάρμακα», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Παρακολουθούμε την όλη συζήτηση και βάζουμε τη δική μας πολιτική άποψη για το τι πρέπει να γίνει και γρήγορα και όσο το δυνατόν καλύτερα, όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη ο εργαζόμενος κόσμος», πρόσθεσε.

Μπελογιάννης / Πλουμπίδης – Χικμέτ – Μαξ Χάβελααρ (ΕΚΠΤΩΣΗ 21% και ΔΩΡΟ τα μεταφορικά)