Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Καλαμαριά: Κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στο αμφιθέατρο του 4ου – 5ου Λυκείου Βότση στην Καλαμαριά, μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βικέντιος Αντωνάκης, ενώ στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα από δω, από την Καλαμαριά, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με τις οικογένειες τους, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας:

«Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες. Και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές. Κι αυτό δεν είναι ένα απλό προεκλογικό σύνθημα.

Είναι κάλεσμα για όλες τις μάχες, που δίνουμε μαζί, παντού, όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται, υποφέρει και στενάζει η κάθε λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της. Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, θα είναι το καινούργιο, το πραγματικά διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει αισιοδοξία, ανάταση στο λαό μας. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη γνήσια λαϊκή δυσαρέσκεια, απέναντι στην πολιτική που διαμορφώνει η ΕΕ, με κριτήριο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της. Και γι αυτό τσακίζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των κομμάτων της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, θα είναι η λαϊκή απάντηση στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν οι αστικές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι δήμοι και οι Περιφέρειες ως στηρίγματά τους. Κι αυτό, όντως θα είναι ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα». 

Ο Δ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διάφορα κόμματα – μπαλαντέρ σε αυτόν τον κάλπικο διπολισμό επικεντρώνουν στο ποια κυβέρνηση, από το γνωστό αντιλαϊκό δίπολο, θα υπάρχει την επόμενη ημέρα. Εμείς αντιστρέφουμε το ερώτημα και απαντάμε: Όση σημασία έχει ποια κυβέρνηση και τι είδους κυβέρνηση θα είναι την άλλη μέρα, ακόμα ίδια και μεγαλύτερη σημασία έχει και το «ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» θα υπάρχει την επόμενη ημέρα. Για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, όταν δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας πραγματικής φιλολαϊκής διακυβέρνησης, με την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία».