Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Βερολίνο: «Τα οράματα, τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν οι κομμουνιστές είναι ζωντανά και επίκαιρα»

«Εδώ από το Βερολίνο, σήμερα, τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς του αγώνα. Της ελληνικής εργατικής τάξης, της γερμανικής εργατικής τάξης, του επαναστατικού κινήματος, του διεθνούς κινήματος, που πρόσφεραν πολλά στην ανθρωπότητα, στις χώρες τους, για να μπορέσουν οι νέες γενιές να ζήσουν καλύτερα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του  στο μνημείο των ηγετών του γερμανικού και παγκόσμιου Κομμουνιστικού κινήματος Ρ. Λούξεμπουργκ, Κ. Λίμπκνεχτ και Β. Πικ και πρόσθεσε: «Τα οράματα, τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν όλοι αυτοί οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές είναι ζωντανά, είναι επίκαιρα και μας καλούν στον αγώνα ώστε να τα κάνουμε πράξη».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, αποτελούμενης από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενοι από μέλη και φίλους του ΚΚΕ που ζουν στη γερμανική πρωτεύουσα, επισκέφτηκε επίσης το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στο χώρο της πρώην Ανώτατης Σχολής Οικονομίας της ΓΛΔ, όπου κατέθεσε στεφάνι και λουλούδια.

Φωτό: 902.gr

Ο Δ.Κουτσούμπας βρίσκεται απο χθες στο Βερολίνο, όπου συμμετείχε και μίλησε σε επιτυχή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ που έλαβε χώρα στο Σορφχάιντε, βόρεια του Βερολίνου, στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το Δεκέμβρη του 1973. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας της ΤΕ Γερμανίας του ΚΚΕ, Κώστας Γκουτζηγιάννης, ο εκπρόσωπος της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚ Τουρκίας Τβεφίκ Τάς και ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), Χανς – Πέτερ Μπρένερ, ενώ τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση υποδέχτηκε η ορχήστρα πνευστών «Φριτς Βάινεκ» παίζοντας σκοπούς του διεθνούς, του γερμανικού και του ελληνικού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Νίκος Μπελογιάννης, ένας άγνωστος ανδριάντας του στο Βερολίνο