Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο εκλεκτός του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης στα Κατεχόμενα

Ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νέος ηγέτης της τ/κ κοινότητας.

Ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε το 51.74% των ψήφων έναντι 48.26% του Μουσταφά Ακιντζί.

Μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για τον Μουσταφά Ακιντζί που «πολεμήθηκε» από την Τουρκία για μη επανεκλογή του στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας.

Σε δηλώσεις μετά τα τελικά αποτελέσματα και την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ ως «προέδρου» των κατεχομένων και ηγέτη της Τ/κ κοινότητας, ο Μουσταφά Ακιντζί επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα «δημιουργήθηκε».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πάντα έλεγα τι συνέβαινε, δεν θα το επαναλάβω. Υποθέτω ότι πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει έχει δει τι συνέβη. Αν λέμε ότι αυτή ήταν μια επιλογή που έγινε υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα λέγαμε την αλήθεια. Καλή τύχη στον κ. Τατάρ. Αυτό το αποτέλεσμα δημιουργήθηκε και επιτεύχθηκε. Ξέρετε τι έγινε για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα;. Καλή τύχη στον κ. Τατάρ. Του τηλεφώνησα, αλλά το τηλέφωνό του ήταν απασχολημένο. Για μένα, είναι το τέλος της 45χρονης πολιτικής μου ζωής. Εύχομαι καλή τύχη στον κ. Τατάρ, και εξαιρετική επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τουρκοκύπριο λαό και όλους όσους έχουν αφιερωθεί σε εμάς. Γενικά δεν αντιτίθεμαι, σέβομαι πάντα τα αποτελέσματα, αλλά δεν φοβάμαι να πω πώς τα αποτελέσματα δημιουργήθηκαν».

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Ερσίν Τατάρ με τη νίκη του στην ψηφοφορία. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σήμερα δόθηκε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. «Θα δουλέψω σκληρά για να ενισχύσω τις σχέσεις μας με την Τουρκία και να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολή Μεσόγειο». Για το Κυπριακό, ανέφερε ότι αν «φέρουμε λύση στο πρόβλημα θα θέσουμε παράδειγμα σε όλη την περιοχή και τον κόσμο». «Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι για να λύσουμε το Κυπριακό με βάση τα γεγονότα», σημείωσε.

Πηγή: dialogos.com.cy

mpelogiannis