Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο «Θεσσαλικός Κύκλος» στο Αιγάλεω

Την Κυριακή 1 Ιούλη, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω, στις 9 το βράδυ, η χορωδία, η ορχήστρα και η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, δεμένες σε ένα σχήμα, παρουσιάζουν τον «Θεσσαλικό Κύκλο», σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση Κώστα Βίρβου.
Τα κείμενα, γραμμένα για τις ανάγκες της παράστασης, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Στην παράσταση καλούν η Λαϊκή Επιτροπή του Αιγάλεω και οι μαζικοί φορείς του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας.

Ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε το 1974, με την πτώση της δικτατορίας. Οπως έχει πει ο ίδιος ο συνθέτης, «εμφανίζονται στο έργο δύο δυνάμεις, αυτές του τσιφλικά και του κολίγου». Σε αυτές τις δυνάμεις που παρουσιάζονται τόσο γλαφυρά, μπορούμε να διακρίνουμε τις δύο δυνάμεις που ήταν, είναι και θα είναι σε σύγκρουση στην κοινωνία που ζούμε, δηλαδή αυτή των εκμεταλλευτών και αυτή των εκμεταλλευόμενων. Ο τίτλος «Θεσσαλικός Κύκλος», από τη μια, έχει να κάνει με την κοινή θεματολογία των κομματιών, εξ ου και κύκλος, και επιπλέον παραπέμπει σε μια μεγάλη πλατεία, στην οποία, όπως γράφει ο Κ. Βίρβος, εμφανίζονται ταυτόχρονα όλοι οι χαρακτήρες των τραγουδιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.