Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Ο Θ. Παφίλης για την τροπολογία που προβλέπει δύο χρόνια φυλάκιση σε όσους δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Τεράστιο πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις δημιουργεί η οριζόντια ρύθμιση για δύο χρόνια φυλακή σε όσους δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, όταν το 11% των παιδιών εγκαταλείπει το σχολείο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε, η τροπολογία δεν περιλαμβάνει μόνο αρνητές που συνειδητά δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι για το οποίο θα μπορούσε το ΚΚΕ να συζητήσει, αλλά περιλαμβάνει τους πάντες ακόμα και μονογονεϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά σε σχολείο. Κάλεσε την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση να απαντήσουν τι θα απογίνουν τα παιδιά αν οι γονείς φυλακιστούν, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν καν οι απαραίτητες κοινωνικές υποδομές.

Επισήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες για το γεγονός ότι παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ακόμα και για τα παιδιά που δεν μπορούν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο διότι οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκια.

Στην τοποθέτησή της υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν απάντησε σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα που προκύπτουν από την τροπολογία, αλλά προσπάθησε μόνο να παρουσιάσει μια εικόνα όπου τα σχολεία λειτουργούν …εύρυθμα και με ασφάλεια από την πανδημία.

Αρθούρος Ρεμπώ Επαναστάτης και μποέμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο