Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Ιαβέρης ζει! Επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ σε άστεγους για… παράβαση των μέτρων!

Πρόστιμα σε δύο άστεγους συνανθρώπους μας, σε Θεσσαλονίκη και Χανιά, επέβαλε η αστυνομία με την αιτιολογία της «μετακίνησης πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή»!!!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα GrTimes, αστυνομικοί στην συμπρωτεύουσα επέβαλαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε άστεγο, επειδή δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι άστεγος, στην πράξη επιβολής προστίμου αναφέρεται ως… διεύθυνση κατοικίας η οδός Γιαννιτσών!

Παρόμοια περίπτωση υπήρξε και στην Κρήτη, όπου η αστυνομία εξάντλησε κάθε αυστηρότητα σε 61χρονο άστεγο ο οποίος πήγαινε στα συσσίτια για να πάρει φαγητό και κρατούσε στο χέρι τη μάσκα! Το περιστατικό καταγγέλθηκε στα «Χανιώτικα Νέα» από κατοίκους της περιοχής που αδυνατούσαν να πιστέψουν την πράξη των αστυνομικών οργάνων.

«Ο άνθρωπος και η γυναίκα του ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, που μέσα στο δωμάτιο τους στάζει από παντού. Η γειτονιά τους προσφέρει ένα πιάτο φαγητό. Είναι φιλήσυχοι, δεν ενοχλούν κανένα, κάθονται στο παγκάκι έξω από το σπίτι τους ή θα πάνε μέχρι τα συσσίτια. Ο άνθρωπος είχε στο χέρι του την μάσκα, θα μπορούσαν να του κάνουν παρατήρηση να τη βάλει όχι να του επιβάλλουν πρόστιμο 300 ευρώ», είπε κάτοικος της περιοχής.