Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Ιρανός πρέσβης … προειδοποιεί

Σαφέστατα μηνύματα και προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε με συνέντευξή του στο ελληνικό CNN o πρεσβευτής του Ιράν στην Ελλάδα, Αχμάντ Ναντερί, ενόψει της αποστολής ελληνικών «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορηματικά σημειώνει ότι «ο ιρανικός λαός δεν αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να εισέλθει στις περιφερειακές διαμάχες που αφορούν την περιοχή του Περσικού Κόλπου και να εμπλέξει τη χώρα σε αντιπαραθέσεις, διακινδυνεύοντας τα ελληνικά συμφέροντα».

Ερωτώμενος αν «σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης Ιράν – Σαουδικής Αραβίας, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που θα σταθμεύουν στη Σαουδική Αραβία, θα εξαιρεθούν από τους στόχους των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων» σημειώνει αρχικά ότι «η χώρα του δεν θα ξεκινήσει κανέναν πόλεμο» αλλά τονίζει «ταυτόχρονα, όμως, όπως είναι φυσικό, εάν δεχθεί επίθεση από οποιαδήποτε χώρα, κανένα από τα στρατιωτικά σημεία της χώρας – εισβολέα δεν θα είναι ασφαλές από τα ιρανικά αντίμετρα». Δηλαδή, οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν στόχο.

Παραπέρα εξήγησε ότι «είναι θέση αρχής για μας και για οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου από οποιαδήποτε χώρα ή πραγματοποίησης επίθεσης από οποιαδήποτε βάση, η αμυνόμενη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, διατηρεί με βάση όλους τους διεθνείς νόμους και κανόνες το δικαίωμα απάντησης και λήψης αντιμέτρων».

Αυτά και μόνο καταρρίπτουν όλα τα παραμύθια που πλασάρουν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στη χώρα μας, η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ, ότι η εμπλοκή της χώρας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ διασφαλίζει τάχα τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» του λαού. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η επιδίωξη του ελληνικού κεφαλαίου για μερίδια κερδών μέσα από τις επεμβάσεις κατά άλλων χωρών φέρνει μόνο μεγαλύτερους κινδύνους και νέα δεινά για το λαό μας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να θυσιάσει και παιδιά του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Πηγή: Ριζοσπάστης

 

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter