Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καλλιτέχνης δρόμου Fábio Gomes Trindade μετατρέπει τα δέντρα σε ανθρώπινα πρόσωπα

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης δρόμου Fábio Gomes Trindade αξιοποιεί (ανθισμένα συνήθως)  δέντρα ως «φυσικά μαλλιά» για να ολοκληρώσει πορτρέτα κοριτσιών και γυναικών και οι τοιχογραφίες του είναι μια νότα αισιοδοξίας, συνδυάζοντας ζωγραφική και φύση για να δημιουργήσει ιδιαίτερα έργα τα οποία είναι ολοκληρωμένα όταν ο περαστικός βλέπει και τα δύο συστατικά μαζί.

Με τη βοήθεια κλαδιών δέντρων που βρίσκονται πάνω από τις ζωηρόχρωμες τοιχογραφίες του, δημιουργεί πορτρέτα στα οποία μόνο ένα τμήμα του κεφαλιού είναι παρόν· το πρόσωπο και μέρος των μαλλιών.

Ζευγαρωμένο, ωστόσο, με τα πολύχρωμα ολάνθιστα δέντρα και πράσινα φύλλα, το πορτρέτο αποκτά άλλη όψη: αναντίρρητα, είναι έξυπνος και γοητευτικός ο τρόπος που συνδυάζει στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος με το φυσικό.

Σε ένα από τα πρόσφατα έργα του που ολοκλήρωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Trindade εμπνεύστηκε από το πολύ νεαρής ηλικίας μοντέλο Egypt Sarai. Με τη βοήθεια ροζ λουλουδιών, ζωγράφισε το νεαρό κορίτσι με afro look και αιχμαλώτισε τα γλυκά, αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου της Sarai με βαφές σπρέι και “με το δέντρο εξύψωσε την ομορφιά της”.

Fåbio Gomes Trindade

Μετάβαση στο περιεχόμενο