Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο καπιταλισμός μας φέρνει ασφυξία»: Κινητοποίηση της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«Καπιταλισμός σημαίνει: “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”». Το σύνθημα αυτό σχημάτισαν μέλη της ΚΝΕ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΚΝΕ  ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, κρατώντας πικέτες με συνθήματα όπως: «Ο καπιταλισμός μάς φέρνει ασφυξία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», είναι παραταγμένοι έξω από την πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Καμία ανάσα στο σύστημα που γεννάει κρίσεις, πολέμους, ρατσισμό»«Πόλεμος, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός»«Των καπιταλιστών η δημοκρατία, είναι για το λαό καταστολή και βία».

kne george floyd 2

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουγάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ομιλία του σημείωσε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Σήμερα, από εδώ από την Αθήνα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας με τον αμερικανικό λαό, τους νέους και τις νέες που κινητοποιούνται αυτές τις ημέρες για τα δικαιώματά τους, για να μπορέσουν να ανασάνουν!

Η οργή και ο αποτροπιασμός εκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο ξεχειλίζει για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών και διαδηλωτών.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός των ΗΠΑ, έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Οι εικόνες της πανδημίας, από τη μία μεριά, με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, ο ρατσισμός από την άλλη, ξεγυμνώνουν το περίφημο “αμερικανικό όνειρο”, δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και μάλιστα στη μητρόπολή του, την πολυδιαφημισμένη “δημοκρατία” των ΗΠΑ.

kne george floyd 3 2

Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του Ομπάμα και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δεν σταμάτησαν ποτέ.

Ταυτόχρονα, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, με τους αποκλεισμούς και τα εγκλήματα σε όλο τον κόσμο και ειδικά απέναντι στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Παλαιστίνης και όχι μόνο, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “σύμμαχο” του ελληνικού λαού, εμπλέκοντας τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ιδιαίτερα σήμερα ενώνουμε τη φωνή όλου του ελληνικού λαού με τους λαούς όλου του κόσμου, ενάντια στη βαρβαρότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, του αμερικανικού κράτους.

Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!

Κρίσεις, φτώχεια, ρατσισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός.

Ο καπιταλισμός μας φέρνει ασφυξία – Οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία».

Θεσσαλονίκη

Στο Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν νέοι και νέες της ΚΝΕ ενώνοντας τις φωνές τους με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.

Καταδίκασαν τα ρατσιστικά εγκλήματα τη νέα δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό φωνάζοντας δυνατά: Capitalism means “I can’t breathe” – Καπιταλισμός σημαίνει “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Αντεπίθεση για την ανατροπή του!».

kne thess george floyd