Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 12η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο Κρετίνος εισήλθε λάθρα στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και συνέλαβε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό να εξηγεί στον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη πως θα γίνει η 12η μείωση στις συντάξεις.

Kretinos

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η περικοπή όχι μόνο δεν θα χαλάσει –κατά την έκφρασή του-  τους συνταξιούχους –ούτε και τις οικογένειές τους- αλλά θα απελευθερώσει και ενέργεια για την οικονομία της αγοράς. Οι εξηγήσεις αυτές ενθουσίασαν – όπως δείχνει και η φωτογραφία – το Μάκη Κοψίδη, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος μέσα σε μια μέρα «άλλαξε απόψεις» και βρέθηκε στην αγκαλιά του ΣΥΝ, στη συνέχεια στρατεύτηκε με το «ρεύμα Βενιζέλου» στο ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στους Οικολόγους Πράσινους και τώρα ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάκης Κοψίδης έδειχνε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού ήταν αυτός που απ’ τον Ιούλη του 2015 είχε αποκαλύψει  -όπως δείχνουν τώρα και τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους- «το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και το ρόλο του ΚΚΕ», με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου.

Άλλωστε η «κοπή της σύνταξης» μπήκε στην εθιμοτυπική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις την κοπή της βασιλόπιτας.  Ο γράφων είχε προτείνει και φαίνεται ότι έγινε δεκτό –όπως αποδεικνύεται και απ’ την πρόσκληση που κυκλοφορεί- στις φετεινές εκδηλώσεις  για την κοπή της βασιλόπιττας στις Ο(μάδες) Μ(ελών) του ΣΥΡΙΖΑ να κόβονται κομμάτια για τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το κουαρτέτο. Το πρώτο για να έχει αίσιο τέλος το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, και το δεύτερο σε ανάμνηση του σκισίματος των μνημονίων, που τα μετέτρεψε σε τόσο γλυκιά γιορτή ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ…