Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο κυνισμός και η πολιτική ξετσιπωσιά έχουν πλέον ριζώσει για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ

Το γνωρίζαμε πως είχαν προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής ξεδριαντροπιάς. Οι πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική έκαναν στάχτη ακόμη και τα όποια- απειροελάχιστα- ψιγματα τσίπας ενδεχομένως να είχαν απομείνει στην συγκυβέρνηση.

Το πολιτικό τους θράσος έχει πλέον περάσει σε επίπεδα τέτοια που δε διστάζουν να προσβάλουν ανοιχτά τον ίδιο το λαό, να «κανιβαλίσουν» πάνω στα θύματα της ταξικής πολιτικής τους, εκδυχαϊζοντας το δημόσιο λόγο. Κραυγαλέα παραδείγματα τέτοιου εκχυδαϊσμού αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωλίτου, όσο και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αφενός επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες της πύρινης τραγωδίας (την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει υποχρηματοδότηση, έλλειψη έργων πυρασφάλειας, απαξίωση πυροσβεστικής υπηρεσίας κλπ.) και αφετέρου να ενισχύσουν το επικοινωνιακό παραμύθι της συγκυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια».

Συνδέουν- με χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο- το πύρινο ολοκαύτωμα στην ανατολική Αττική με την πολυδιαφημισμένη «έξοδο από τα μνημόνια» προκειμένου να αποκρύψουν την ουσία: Ότι πραγματικός υπαίτιος τα δεινά που ζει ο λαός μας είναι η βάρβαρη ταξική πολιτική που, με ή χωρίς μνημόνια, υπηρετούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα λοιπά αστικά κόμματα.

Στην αρχή έφταιγε η «ασύμμετρη απειλή» των καιρικών φαινομένων. Αργότερα, την σκυτάλη της κυβερνητικής επικοινωνιακής μπαρουφολογίας για τα αίτια της τραγωδίας πήρε η «αυθαίρετη δόμηση» των κατοικιών, ο «ανεκπαίδευτος λαός» (!) που… κάηκε μόνος του, για να καταλήξουν στο αξιοθρήνητο συμπέρασμα ότι, σε τελική ανάλυση, τα 92 θύματα δεν πρέπει να επισκιάσουν το… success story της “εξόδου απ’ τα μνημόνια”.

Ο κυνισμός και η πολιτική ξετσιπωσιά έχουν πλέον ριζώσει για τα καλά στο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική τους μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη. Ότι έσπειραν θα θερίσουν και δεν θ’ αργήσει η στιγμή που ο εργαζόμενος λαός, με την οργανωμένη πάλη του, θα τους στείλει μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική και το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται στα αζήτητα της ιστορίας.

Ατέχνως