Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο κόσμος καϊγετάι κάι το μοϊνί χτενιζετάι»

Σχολιάζει ο Ηρακλής Κακαβάνης //
Η κυρία Καϊλή, καλεσμένη στον ΣΚΑΪ, είπε πως  «τα επιδόματα δίνονται σε τύπους σαν τον Καρανίκα, σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν».  Η ευρωβουλευτίνα αναφέρεται στα ψίχουλα που δίνονται στους εξαθλιωμένους που αφήνει πίσω της η πολιτική τους (την οποία η ίδια και το κόμμα της υπηρετούν) – και τα οποία προέρχονται από περικοπές συντάξεων και επιδομάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων – στο πενιχρό επίδομα ανεργίας το οποίο λαμβάνει ένα πολύ μικρό μέρος των ανέργων και στο αναπαρκέστατο επίδομα που λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.
Θυμάστε την αθυρόστομη λαϊκή ρήση «Ο κόσμος καϊγετάϊ κάϊ το μοϊνί χτενιζετάϊ» που απέδωσε με ερασμιακή προφορά ο Χάρρυ Κλυνν μιμούμενος τον Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν; Αυτό θα ταίριαζε στην Ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, αν πίσω από τη δήλωσή της για όσους παίρνουν επιδόματα δεν κρυβόταν η τακτική του πολιτικού προσωπικού να ενοχοποιηθεί ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο άνθρωπος με ειδικές ανάγκες για όσα ζει. Να συμβιβαστεί με τη φτώχεια. Να αποδεχθεί τα κίνητρα στο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, κίνητρα κλπ.) ως προϋπόθεση της λύτρωσής του.
Στο άδικο εκμεταλλευτικό σύστημά τους «δίκαιο» είναι ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο, και το πολιτικό του προσωπικό, αδίστακτο και ανάλγητο, προσαρμόζει ανάλογα το λόγο του, να μην κακομαθαίνει ο φτωχός….

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook