Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο «λαγός» Κυρανάκης ζητά ηλεκτρονική ψηφοφορία και για τους φοιτητές

Μετά τις αντιδραστικές αλλαγές και το χτύπημα της απεργίας (Μητρώο, ηλεκτρονική ψηφοφορία) για τους εργαζόμενους, φαίνετα πως έρχεται η σειρά των φοιτητών με την επιδίωξη να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου για να περάσει ανεμπόδιστα η πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών.

Έτσι ο «λαγός» Κωνσταντίνος Κυρανάκης με σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητά από την υπουργό Παιδείας την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια με την ίδια λίγο πολύ επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε και στους εργαζόμενους.

Κάνει λόγο για προσπάθεια λήψης αποφάσεων με «αντιδημοκρατικές μεθόδους» στη διάρκεια των συνελεύσεων, προσθέτοντας «πως φοιτητές άλλων σχολών ή άνθρωποι που δεν φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λαμβάνουν παράνομα μέρος στις ψηφοφορίες με συνέπεια σχολές να κλείνουν με κατάληψη και να χάνονται μαθήματα, χωρίς να έχει παρθεί ποτέ σχετική απόφαση από τους φοιτητές του πανεπιστημίου».

Ασχέτως αν υιοθετηθεί ή όχι η πρόταση Κυρανάκη, είναι ξεκάθρος ο στόχος να αλυσοδεθεί το φοιτητικό κίνημα, να χτυπηθούν οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες. Να αποξενωθούν οι φοιτητές από τι συλλογικές διαδικασίες, να πάψουν να είναι τα αμφιθέατρα και οι σχολές εστίες οργάνωσης αγώνα όπου θα συμμετέχουν ενεργητικά με τη φυσική τους παρουσία σε ζωωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση και θα αναπτύσσουν καθημερινή δράση.

Η πρόταση αυτή έρχεται μετά την υπονόμευση του ασύλου στα πανεπιστήμια τη στιγμή που οι εκπρόσωποι συμφερόντων του κεφαλαίου έχουν απόλυτη ασυλία να κυκλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια και να κάνουν τις μπίζνες τους, έχοντας φορτώσει ατελείωτα οικονομικά βάρη στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.