Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο λαός δε φιμώνεται», «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο» που απαγορεύει τις διαδηλώσεις – Μεγάλες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα

«Σε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο δεν χωράνε βελτιώσεις ούτε διορθώσεις. Η μόνη λύση είναι να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα.

Σε κάθε περίπτωση στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Κύριλλος Παπασταύρου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Κ.Παπασταύρου τόνισε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ σας καλεί σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος».

Χαιρετισμούς έκαναν νωρίτερα ο Δημήτρης Σταθόπουλος, συνταξιούχος εφέτης και ο υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α. Γιώργος Παλιούρας.

Ο Δ. Σταθόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «πρόκειται για νομοσχέδιο που μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω, αντιφάσκει και με το ίδιο το Σύνταγμα. Σημείωσε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση ότι δήθεν βάζει τάξη σε ολιγάριθμες συγκεντρώσεις. Πρόσθεσε πως την περίοδο του κορωνοϊού επιχειρείται να νομοθετηθούν συλλήβδην μια σειρά ρυθμίσεις για να κάμψουν το φρόνημα του λαού (…) χρειάζεται συνεχής κινητοποίηση να μην ψηφιστεί και αν ψηφιστεί ουδέποτε να εφαρμοστεί, να μείνει άψυχο κείμενο στα χαρτιά»

Ο Γ. Παλιούρας από την πλευρά του κάλεσε τους ένστολους να «μη σηκώσουν χέρι στο λαό που αγωνίζεται όσους νόμους και αν ψηφίσουν» και να «διαμαρτυρηθούν κι εκείνοι στο πλάι του λαού για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό της νομοσχέδιο».

Στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοια κινητοποίηση από το ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ. Ο κ. Στολτίδης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι το «νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών, εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης για τη δυσκολία πλέον να πείσει και το πιο κοντινό της ακροατήριο. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει συντριβεί και το ξέρει πολύ καλά είτε λόγω της εκβιαστικής δράσης του επιχειρηματικού ομίλου στης Αρτας το γιοφύρι στο έργο του Μετρό χωρίς να τους δίνονται αποζημιώσεις, είτε από την κοροϊδία του ΟΑΣΘ που για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί φοβάται μην πνιγεί ή καεί αν ποτέ φτάσει, είτε από το γδάρσιμο του δήμου με τα πρόστιμα στάθμευσης. Έχει συντριβεί επίσης από το γεγονός των νέων χιλιάδων ανέργων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων ακόμη εργάζονται κάτω από την εφαρμογή των ΠΝΠ και αμείβονται κοντά στον κατώτατο μην μπορώντας να καλύψουν πλέον και τα βασικά για την επιβίωσή τους. Έχει συντριβεί τέλος από τα χρέη που πνίγουν τους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους, τα χαράτσια και την αναδουλειά».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί με «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ».

thessaloniki diadilosi1 thessaloniki diadilosi2

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις απαίτησαν με τις κινητοποιήσεις τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε πολλές πόλεις της χώρας.

Με συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και εξορμήσεις ανέδειξαν τη στόχευση της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» το δικαίωμα στην εργατική – λαϊκή κινητοποίηση, για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος. Επισήμαναν ότι το νομοσχέδιο είναι κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Τόνισαν όμως ότι είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.

Στην Πάτρα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και η ΚΝΕ διατράνωσαν ότι ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Χαιρετισμό απηύθυναν οι Γρηγόρης Συμεωνίδης, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και η Αγγελική Ξυδία, νομικός. Κεντρικός ομιλητής ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στο Βόλο έγινε συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο όπου μίλησε ο Βασίλης Μεταξάς, γραμματέας της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης όπου μίλησε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, γραμματέας της ΤΕ Έβρου και μέλος της ΕΠ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ και ακολούθησε πικετοφορία στο κέντρο και την παραλία της πόλης. Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον γραμματέα της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνη Παπαδόπουλο και ακολούθησε πορεία στον πεζόδρομο.

Μαζικές πικετοφορίες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Καλαμαριά, Θέρμη, Βέροια, Νάουσα, Κοζάνη, Ξάνθη, Καβάλα, Κεφαλονιά κ.α.diadilosi alexandroupoli diadilosi katerini diadilosi kavala diadilosi kefalonia diadilosi kozani diadilosi ksanthi diadilosi patra diadilosi veroia diadilosi volos