Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Μάρκο Ρίτσο για το θάνατο της Ροσάνα Ροσάντα

Με σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ιταλία (Partito Comunista) Μάρκο Ρίτσο αναφέρθηκε στο θάνατο της πολιτικού και δημοσιογράφου Ροσάνα Ροσάντα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρίτσο ανέφερε:

Μια ανοιχτή γνήσια κομμουνιστική στάση

Ο θάνατος ενός ανθρώπου, όπως η Rossana Rossanda, απαιτεί ανθρώπινα τα συλλυπητήριά μας, αλλά σίγουρα όχι την έγκριση μας σε μια εκλεκτική και αντισοβιετική γραμμή που, όπως και η ομάδα του Il Manifesto, έχει υιοθετήσει ως κεντρικό πυρήνα των αντιπάλων του κομμουνισμού και του μαρξισμού-λενινισμού.

Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι αυτό το σχόλιό μου μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά η αλήθεια των γεγονότων και των ιδεολογικών και διαμορφωτικών ευθυνών μας σε σχέση με εκείνους που μας βλέπουν, αλλά και προς τις νέες γενιές, το απαιτούν.

rizzo 1

Σημειώνεται ότι η Ροσάνα Ροσάντα, επί πολλά χρόνια μέλος του Ιταλικού ΚΚ και αργότερα διευθύντρια της αριστερής εφημερίδας Il Manifesto, είχε αναπτύξει τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ανοιχτά αντισοβιετικές απόψεις, με αποκορύφωμα την στάση της στα αντεπαναστατικά γεγονότα της Πράγας το 1968.

Η Ροσάντα πέθανε πριν λίγες ημέρες σε ηλικία 96 ετών.

Πέθανε η Ιταλίδα πολιτικός και δημοσιογράφος Ροσάνα Ροσάντα