Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Μπολσονάρου επιστρατεύει τη μαφία του Μαϊάμι ενάντια στην Κούβα – Συνάντηση με αμερικανοκουβανό τρομοκράτη

Ολοένα και πιο φανερά γίνονται τα εχθρικά σχέδια της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης της Βραζιλίας ενάντια στους λαούς της Κούβας και της Βενεζουέλας. Πέραν των προκλητικών του δηλώσεων ότι θα κάνει ότι μπορεί «εντός των ορίων του νόμου και της δημοκρατίας» ενάντια στις δύο χώρες, ο νεοεκλεγείς φασίστας πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου συναντήθηκε την Τετάρτη στην κατοικία του στο Ρίο ντε Τζανέϊρο με τον γνωστό, κουβανικής καταγωγής, τρομοκράτη Ορλάντο Γκουτιέρες Μπορονάτ. 

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες, ο γιός του βραζιλιάνου προέδρου, Εντουάρντο Μπολσονάρου, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία έπειτα από συνάντηση του με τον Γκουτιέρες, κάτι που αποδεικνύει τους δεσμούς της ακροδεξιάς βραζιλιάνικης κυβέρνησης με πυρήνες της αμερικανοκουβανικής μαφίας των ΗΠΑ. 

Την συνάντηση Μπολσονάρου-Γκουτιέρες στο Ρίο επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βραζιλιάνος πρόεδρος με ανάρτηση του στο τουίτερ, όπου αναφέρεται στον τρομοκράτη Γκουτιέρες ως «βασικό κατήγορο των αγριοτήτων που διαπράττει η δικτατορία αυτής της χώρας». Βέβαια, αυτός που αποκαλεί την Κούβα «δικτατορία» είναι ο ίδιος φασίστας που νοσταλγεί την στρατιωτική χούντα της Βραζιλίας (1964-1985) και τα απάνθρωπα βασανιστήρια της εποχής εκείνης, ενώ υμνεί τον δικτάτορα Πινοσέτ.

Σε ότι αφορά τον Ορλάντο Γκουτιέρες, όπως σημειώνει η εφημερίδα Granma, πρόκειται για έναν από τα πλέον διαβόητα μέλη της αμερικανοκουβανικής μαφίας του Μαϊάμι, με διασυνδέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες χρηματοδοτούμενους από την- γνωστή και μη εξαιρετέα- USAID. Η αντεπαναστατική, τρομοκρατική δράση του Γκουτιέρες ενάντια στην Κούβα είναι γνωστή, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο Τραμπ για τα νέα μέτρα που πήρε ενάντια στον κουβανικό λαό. 

Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, όπου συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση της… «τρόικας της τυραννίας», όπως αποκαλεί η Ουάσινγκτον τις κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας και της Κούβας.

Ο φασίστας Μπολσονάρου εναντίον των κυβερνήσεων Κούβας και Βενεζουέλας

Το μάθημα της Βραζιλίας: Ο καπιταλισμός ΔΕΝ εξανθρωπίζεται