Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Βασιλόπουλος – αγκαλιά με τον ναζί Κουκούτση στέλνουν πρόστιμα στο ΚΚΕ»

Την τακτική του νέου δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου να επιτίθεται στο ΚΚΕ μέσω προστίμων τη στιγμή που ξεπλένει τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, καταδικασμένο και υπόδικο ναζιστή Δ. Κουκούτση, βάζοντάς τον σε διάφορες επιτροπές του δήμου, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Επισημαίνει πως «η δημοτική πλειοψηφία της ΝΔ (Βασιλόπουλος, Αλειφέρη, Κουκούτσης) επιδίδεται στην δίωξη του ΚΚΕ και στο ξέπλυμα του ναζισμού! Οι μάσκες έπεσαν πολύ νωρίς! Δεν είναι απειρία, ούτε αφέλεια» και υπογραμμίζει πως «το ΚΚΕ δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο, όσα εμπόδια και να βάλουν, όσες δυσκολίες και να εμπνευστούν, όσους φασίστες και μηχανισμούς να νεκραναστήσουν, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων, την μαζική του πολιτική δράση».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας από τις πρώτες μέρες δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Από την στιγμή που ορκίστηκε επιδίδεται στα εξής:

1) Στέλνει σωρηδόν “πρόστιμα” ενάντια στο ΚΚΕ, λόγω “αφισορύπανσης”. Η αφίσα είναι ένα βασικό μέσο διάδοσης των εκδηλώσεών και των θέσεων που διαθέτει το ΚΚΕ, καθώς και άλλες οργανώσεις, σύλλογοι κτλ. Η δικαιολογία ότι “υπάρχουν ΜΜΕ” είναι αίολη, καθώς όπως είναι γνωστό στα ΜΜΕ, κεντρικά και τοπικά, υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση και συνήθως προβάλλουν μόνο αν πληρώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 1 εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας έστειλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ!!!. Και αν συνυπολογίσουμε τα πρόστιμα από την εποχή του προκάτοχου του κ. Νίκα, αυτή την στιγμή ο Δήμος Καλαμάτας ζητά χιλιάδες ευρώ από ένα κόμμα που παλεύει για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού, πρωτεργάτης στις διεκδικήσεις, οργανωτή της πάλης. Επιμένουν στην ίδια τακτική των προστίμων για την αφισοκόλληση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με αποφάσεις δικαστηρίων το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί

2) Ξεπλένει τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένο και υπόδικο ναζιστή Κουκούτση, βάζοντάς τον σε διάφορες επιτροπές του Δήμου. Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αδρεύσης, έναν εργασιακό χώρο που οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι με το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα με νίκες και αποτελέσματα. Στην Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μία πόλη που γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λόγο της υπόχρηματοδότησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, διεκδικώντας την επίλυσή τους. Και στον Σύνδεσμο Ύδρευσης, όπου προτείνεται για Πρόεδρος για να εξασφαλίσει τον μισθό του. (Φαίνεται ότι ο ναζί – καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης είναι μοναδικός από όλο τον Δήμο που διαθέτει τόσες γνώσεις…)

Η δημοτική πλειοψηφία της ΝΔ (Βασιλόπουλος, Αλειφέρη, Κουκούτσης) επιδίδεται στην δίωξη του ΚΚΕ και στο ξέπλυμα του ναζισμού! Οι μάσκες έπεσαν πολύ νωρίς! Δεν είναι απειρία, ούτε αφέλεια!

Ας ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών του Δήμου και να σταματήσουν να σκέφτονται πως θα εμποδίσουν το ΚΚΕ, αγκαλιά με τον ναζί Κουκούτση.

Το ΚΚΕ δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο, όσα εμπόδια και να βάλουν, όσες δυσκολίες και να εμπνευστούν, όσους φασίστες και μηχανισμούς να νεκραναστήσουν, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρώτη γραμμή της οργάνωσης των αγώνων, την μαζική του πολιτική δράση».