Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας την Κυριακή, κερδίζοντας μια δεύτερη προεδρική θητεία για έξι χρόνια με περισσότερες από 5.8 εκατομμύρια ψήφους , ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

Ο Μαδούρο συγκέντρωσε 5.823.718 ψήφους ( 67,7%) ενώ ο σημαντικότερος αντίπαλός του  Χένρι Φαλκόν 1.820.552 (21,2%), διευκρίνισε η Λουσένα. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή ανήλθε στο 46,01%.

2

Ο Χένρι Φαλκόν γνωστοποίησε λίγο νωρίτερα ότι απορρίπτει την εκλογική διαδικασία και απαιτεί την επανάληψη της ψηφοφορίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πριν ακόμη ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, δια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν, ανακοίνωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας και ο Σάλιβαν είπε πως η αντίδραση στις σημερινές εκλογές θα συζητηθεί κατά τη σύνοδο που θα έχει η Ομάδα των Είκοσι (G20) στο Μπουένος Άιρες τη Δευτέρα (αύριο).

Εκλογές στη Βενεζουέλα εν μέσω ιμπεριαλιστικών πιέσεων – Σημαντικός παράγοντας η συμμετοχή