Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Πατούλης έδωσε 20.000 για ένα γραφείο, μία καρέκλα και δύο πολυθρόνες!

Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής

Ενα υπέρογκο ποσό για την αγορά επίπλων, που φτάνει τις 20.000 ευρώ, για το χώρο υποδοχής στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας, ξόδεψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής με ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Δεκαεννιά χιλιάδες τετρακόσια πενήντα ευρώ (19.450 ευρώ) διαθέτει ο περιφερειάρχης Αττικής για να αγοραστούν ένα γραφείο, μία καρέκλα γραφείου και δύο πολυθρόνες (!!!), προκειμένου να επιπλώσει χώρο στο κτίριο που στεγάζεται!!! Και ίσως βέβαια να μην είναι αυτά τα μόνα χρήματα…, αφού επιλέγει να “σπάσει” τα ποσά (είκοσι χιλιάδες είναι το όριο για κάθε αγορά με απευθείας ανάθεση) και να τα “μοιράσει” σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα!!!

Στη συγκεκριμένη απόφαση (ΑΔΑ: 94Α47Λ7-ΗΑ2) με α.π. 870381/30-12-2019, που εκδόθηκε από την αρμόδια Δ/νση του Νότιου Τομέα Αθηνών, αναφέρεται στην “ανάθεση κατά το άρθρο 118 του Ν.4412/2016 της προμήθειας επίπλων για τον εξοπλισμό του προς δημιουργία χώρου υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα) και συγκεκριμένα ενός γραφείου ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος, στην εταιρεία με την επωνυμία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΙΣΚΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΠΙΠΛΟΥ)…, στην τιμή της οικονομικής της προσφοράς των 19.450 ευρώ”.

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι η λιτότητα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ζυγαριά “κόστους – οφέλους” αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι η επιλεκτική “γύμνια” και οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα και υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις ιεραρχήσεις δημάρχων και περιφερειαρχών, που είναι προκλητικές για το λαό».

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιες δαπάνες της Περιφέρειας προκαλούν αντιδράσεις. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές βδομάδες δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είχε καταγγείλει την πλειοψηφία της Περιφέρειας που έδωσε 754.000 ευρώ, σε μία συνεδρίαση, σε εκδηλώσεις για φωτογραφίες, για δημόσιες σχέσεις. Και όπως είχε επισημάνει, «όταν συζητάγαμε για τη μεταφορά των μαθητών, την προηγούμενη φορά, μετράγατε και τα ψιλά. Είναι πρόκληση να δίνονται τόσα λεφτά σε ένα Περιφερειακό Συμβούλιο για λαμπιόνια, για εκδηλώσεις που ελέγχονται, χωρίς κανένα σχεδιασμό και που βαφτίζονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις». Συμπλήρωσε πως την ίδια στιγμή «τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν, τα Πολιτιστικά Κέντρα κλείνουν, καλούνται οι εργαζόμενοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συντηρήσουν Πολιτιστικά Κέντρα που υπάρχουν στους δήμους που πραγματικά έχουν μια μεγάλη και λαμπρή προσφορά στον πολιτισμό».

Και εις απάντηση όλων αυτών, ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για μιζέρια και λαϊκισμό…  αφού ο χώρος πρέπει να είναι «αντάξιος» του θεσμού!!! Του θεσμού εκείνου που λειτουργεί για τη διευκόλυνση και κερδοφορία των επιχειρηματιών και έχει γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τις λαϊκές ανάγκες. Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι τεχνοκράτες του κρατικού μηχανισμού δεν μπορούν να κάθονται σε οποιεσδήποτε καρέκλες…