Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο πρόεδρος του Μεξικού ευχαριστεί την Κούβα για τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, συνομίλησε χθες Τρίτη με τον ομόλογό του της Κούβας, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, για να ευχαριστήσει τον ίδιο και την Κουβανική κυβέρνησή για την αποστολή περίπου 1.000 γιατρών και νοσηλευτών για να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο νέος πρόεδρος της Κούβας ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Εξέφρασα την εκτίμησή μας για τη δουλειά του Λόπες Ομπραδόρ με σκοπό την ολοκλήρωση της δικής μας Αμερικής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Αβάνα ενδιαφέρεται να επεκταθεί η συνεργασία στον τομέα της Υγείας.

Martha Delgado
Acompañé al Presidente @LopezObrador_ en su llamada con @DiazCanelB Presidente de Cuba, donde agradeció al pueblo cubano su solidaridad con nuestro país; conversaron sobre la cooperación entre ambas naciones en materia médica. Presentes también Lázaro Cárdenas Batel y@AlexSvarch

Δύο υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν στην Κούβα βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

«Ενημερώσαμε για την πορεία (των δοκιμών) των υποψήφιων εμβολίων», ανέφερε ο Κουβανός πρόεδρος.

(Πηγή eluniversal & swissinfo.ch)

✔️  Το θέμα αναπαρήγαγε και το PCC ΚΚ Κούβας (Granma)