Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο πρώτος ασθενής με κορωναϊό της Κούβας: «Χάρη στην Κούβα επανήλθα στη ζωή!»

Ο Jesús Álvarez López, που πρόσφατα πήρε εξιτήριο από το Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Pedro Kourí, δηλώνει ότι η εμπιστοσύνη του στην Kουβανική ιατρική του έδωσε τη δύναμη να υπομείνει την καταιγίδα.

ℹ️  Σάντα Κλάρα |> «Δεν έχω λέξεις για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Κούβα, η οποία έχει εκπαιδεύσει τόσο ανθρώπινους, επαγγελματίες γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικούς, χάρη σ ‘αυτούς επανήλθα στη ζωή», δήλωσε ο Jesús Álvarez, ο πρώτος Κουβανός ασθενής με Covid-19 που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

✔️   Ο 25χρονος χορευτής που ζει σε αυτή την πόλη, δήλωσε στην εφημερίδα Granma ότι αυτή τη στιγμή η υγεία του εξελίσσεται πολύ ευνοϊκά, με τακτική παρακολούθηση από τον οικογενειακό του γιατρό, ο οποίος έρχεται να δει πως τα πηγαίνει καθημερινά, ελέγχοντας όλες εκείνες τις ενδείξεις που αναφέρονται στα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί για τέτοιες περιπτώσεις.

ℹ️  Αναφέροντας την ιστορία του, είπε ότι η σύζυγός του Anel González Zurita, Βολιβιανή πολίτης που ζει στην πόλη του Μιλάνου, στην ιταλική επαρχία της Λομβαρδίας, έφτασε στην Κούβα χωρίς εμφανή συμπτώματα, αλλά λίγες μέρες αργότερα, άρχισε να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα , όπως και ο ίδιος.
Πήγαν κατευθείαν σε μια μονάδα δημόσιας υγείας και αμέσως εισήχθησαν στο νοσοκομείο απομόνωσης Villa Clara και αργότερα μεταφέρθηκαν στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής Pedro Kourí στην Αβάνα, όπου και επιβεβαιώθηκε η ασθένειά τους.

«Φανταστείτε εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος μου γκρεμίστηκε!
Φοβόμουν, σκέφτηκα το χειρότερο.
Σκεφτόμουν την οικογένειά μου, το κοριτσάκι μου Ana Sofía, ηλικίας μόλις ενός έτους.
Αλλά είχα τη δύναμη να υπομείνω την καταιγίδα, επειδή ήξερα για την ποιότητα της Κουβανικής ιατρικής», συνέχισε ο Álvarez.

Cuban Doctors Arrive in Milan

Αναφερόμενος στη θεραπεία που έλαβε, δεν μπορεί παρά να μιλάει επαινώντας τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Manuel Piti Fajardo στη Σάντα Κλάρα και για το Νοσοκομείο Pedro Kourí στην Αβάνα, λέγοντας ότι είναι πραγματικά ευγνώμων, ότι αυτοί οι επαγγελματίες φρόντισαν να μην αισθανόταν μόνος του εκείνες τις ημέρες στην απομόνωση.
«Ήταν οι γονείς μου, οι αδελφοί μου, οι φίλοι μου», είπε ο νεαρός με συγκίνηση.

«Δεν μου έλειψε ποτέ τίποτα, ούτε φάρμακο, ούτε πόρος κάποιου είδους, μάλιστα με κακοέμαθαν και λίγο. Κάθε φορά που ήμουν πεινασμένος, δεν είχε σημασία αν ήταν δύο το πρωί, θα μου έφερναν γιαούρτι ή κάποιο άλλο φαγητό. Αν ήθελα να μιλήσω με την οικογένειά μου, κανόνιζαν μια τηλεφωνική συνομιλία. Ήμουν ευχαριστημένος με τα πάντα», δήλωσε, και ζήτησε να στείλει ένα μήνυμα στον Κουβανικό λαό, ευχαριστώντας τους για όλη την αγάπη που του έδειξαν, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών».

(και κλείνοντας) είπε…
«Ανησυχώ μόνο λίγο, γιατί εξακολουθώ να βλέπω μερικούς ανθρώπους στο δρόμο, που δεν δείχνουν την απαραίτητη κατανόηση της παρούσας κατάστασης, θα τους έλεγα να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ότι αυτό μπορεί να χτυπήσει τον καθέναν. Οι κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης πρέπει να ληφθούν υπόψη, δουλεύουν πολύ σκληρά για να αποφύγουμε το χειρότερο: αν λάβουμε όλα τα μέτρα, θα βγούμε από αυτό, γιατί είμαστε άνθρωποι που αγωνίζονται, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει, θα κερδίσουμε”.

Πηγή: Granma.cu