Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο ΣΕΒ στο πλευρό της Cosco – Διαστρέφοντας την πραγματικότητα επιτίθεται χυδαία στους απεργούς

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά ζητά ο ΣΕΒ, επισημαίνοντας ότι τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού.

“Το αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας σωματείο αυτό, διοργανώνει κινητοποιήσεις και αποκλείει συστηματικά τον εμπορικό λιμένα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειές του παράνομες και καταχρηστικές. Παρεμποδίζεται έτσι η πρόσβαση στην εργασία, όχι μόνο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και των εργαζόμενων σε όσες εταιρείες εδρεύουν στο λιμάνι ή συναλλάσσονται εντός αυτού”, υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

Αναφέρει ακόμη ότι το κόστος των κινητοποιήσεων αυτών για την ελληνική οικονομία (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) είναι τεράστιο και ότι τα μισθολογικά επίπεδα των εργαζόμενων είναι υψηλότερα από το μέσο όρο του κλάδου, “αλλά το σωματείο επιμένει να αξιώνει ανεδαφικές μισθολογικές αυξήσεις”.

Αυτά τη στιγμή που το 70% των εργαζομένων εργάζεται είτε με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας είτε με τρίμηνες συμβάσεις και δεν υπάρχει η διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας αφού είναι ένας χώρος με εκατοντάδες ατυχήματα καθώς και μεγάλο αριθμό μυοσκελετικών ασθενειών

Η COSCO κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007 – 2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%!!! Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%!!! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της Κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-Σφραγίδα με διαδικασίες-εξπρές, για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Η στήριξη των εργαζομένων και η έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους είναι η μόνη ασπίδα στη συντονισμένη επίθεση πυο δέχονται από την εργοδοσία, τους εργοδοτικου΄ς συνδικαλιστές, τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι λιμενεργάτες ζητούν τα αυτονόητα:

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. 6μελή πόστα λιμενεργατών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια. Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών