Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΣΚΑΪ, το αεροσκάφος της Βενεζουέλας και ο αμερικανοτσολιαδισμός τους

Ολό­κλη­ρες… ιστο­ρί­ες έστη­σαν ορι­σμέ­να αστι­κά επι­τε­λεία (απ’ τον ΣΚΑΪ και τη ΝΔ μέχρι τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή) με αφορ­μή την προ­σγεί­ω­ση στο «Ελ. Βενι­ζέ­λος» αερο­σκά­φους από τη Βενεζουέλα. 

Ο ΣΚΑΪ — που πριν λίγες εβδο­μά­δες δια­φή­μι­ζε σε απο­κλει­στι­κή συνέ­ντευ­ξη τον ακρο­δε­ξιό πρα­ξι­κο­πη­μα­τία Χ. Γκουαϊ­δό – έκα­νε λόγο για «πτή­ση-μυστή­ριο» αερο­σκά­φους από τη Βενε­ζου­έ­λα, που προ­σγειώ­θη­κε στην Αθή­να υπό «άκρα μυστι­κό­τη­τα». Μόνο σε… ιπτά­με­νους δίσκους δεν ανα­φέρ­θη­καν τα τσα­κά­λια του Φαλήρου…

Την είδη­ση του ΣΚΑΪ έσπευ­σε να αξιο­ποι­ή­σει η ΝΔ για να αντι­πα­ρα­τε­θεί στην κυβέρ­νη­ση. Το κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης ρωτά την κυβέρ­νη­ση για ποιον ακρι­βώς λόγο έδω­σε άδεια προ­σγεί­ω­σης στο εν λόγω αερο­σκά­φος, όταν οι περισ­σό­τε­ρες ευρω­παϊ­κές χώρες το αρνήθηκαν. 

Δε γνω­ρί­ζου­με για ποιόν λόγο προ­σγειώ­θη­κε το αερο­σκά­φος της Βενε­ζου­έ­λας στην Αθή­να. Ούτε ασφα­λώς θα μπού­με στον κόπο να ασχο­λη­θού­με με γελοί­ες θεω­ρί­ες συνο­μω­σί­ας. Αλλού είναι το ζητούμενο.

Όλοι αυτοί που ενο­χλή­θη­καν από την παρου­σία του βενε­ζου­ε­λά­νι­κου αερο­πλά­νου είναι οι ίδιοι που χαι­ρε­τί­ζουν και ενθαρ­ρύ­νουν τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε αερο­διά­δρο­μο αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών πολε­μι­κών αερο­σκα­φών. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν κανέ­να απο­λύ­τως πρό­βλη­μα που ελλη­νι­κά αερο­δρό­μια χρη­σι­μο­ποιού­νται από αμε­ρι­κα­νι­κά βομ­βαρ­δι­στι­κά (που σπέρ­νουν το θάνα­το στη Μέση Ανα­το­λή και αλλού). 

Οι ίδιοι που υπο­δέ­χο­νται με χαμό­γε­λο τους ιμπε­ρια­λι­στές φονιά­δες, συμ­μά­χους της χώρας μας στη νατοϊ­κή συμ­μο­ρία, ενο­χλού­νται σφό­δρα από την παρου­σία πολι­τι­κού αερο­σκά­φους της Βενε­ζου­έ­λας. Για τη μετα­τρο­πή της χώρας σε απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κό στρα­τό­πε­δο – με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και των προη­γού­με­νων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- δεν είδα­με, ούτε πρό­κει­ται να δού­με ανά­λο­γες αντιδράσεις. 

Αυτό που ενο­χλεί τα εγχώ­ρια φερέ­φω­να του ευρω­α­τλα­ντι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού είναι η Βενε­ζου­έ­λα. Τέτοια υπο­κρι­σία, τέτοιος αμερικανοτσολιαδισμός… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο