• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο “σοσιαλιστής” ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιεί την Ρωσία να αποφασίσει εντός 60 ημερών αν θα παραμείνει στην συμφωνία για τον περιορισμό των πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Το γελοίο αλλά και επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι τον Οκτώβριο που μας πέρασε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ο Τραμπ κατήγγειλε την συμφωνία!!!

Αντί λοιπόν να ρωτήσει ο Στόλτενμπεργκ τον Τραμπ αν θα παραμείνει στην συμφωνία ρωτάει τον Πούτιν.

Αντί να βάλει προθεσμίες στις ΗΠΑ βάζει στην Ρωσία και μάλιστα σαν την “τελευταία της ευκαιρία” να εφαρμόσει την συμφωνία.

Η INF, όπως ονομάζεται η συμφωνία, μεταξύ Σ.Ενωσης και ΗΠΑ από το 1987, απαγορεύει τους πυραύλους είτε με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, βεληνεκούς από 500 έως 5500 χιλιόμετρα.

Αν κάποιον τον ενδιαφέρει η συμφωνία είναι πράγματι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, την Ρωσία μια και η επιθετικότητα του ΝΑΤΟ την έχει κυριολεκτικά περικυκλώσει με βάσεις στην Βαλτική, Πολωνία, Ρουμανία κλπ. Οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ φτάνουν μόνο σε λίγα λεπτά πια στην Μόσχα και στις άλλες μεγάλες πόλεις.

20190105_231040

Το ανδρείκελο Στόλτενμπεργκ, σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Νορβηγίας, όταν ο φασίστας Μπέργουικ μακέλεψε την Νεολαία των σοσιαλδημοκρατών και τίναξε στον αέρα το κυβερνητικό Μέγαρο το καλοκαίρι του 2011, θέλει να παρουσιάσει σαν πρόβλημα της Ρωσίας το αν ακολουθηθεί η συμφωνία που κατήγγειλε ο Τραμπ.

Η πολιτική του Στόλτενμπεργκ αμφισβητείται ακόμη και από τον ίδιο του τον πατέρα, βετεράνο σοσιαλδημοκράτη υπουργό, που σε πρόσφατο βιβλίο του κάνει κριτική στην επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ είναι η κλασική περίπτωση σοσιαλδημοκράτη που παρά τις εξαγγελίες για κοινωνικό κράτος και περισσότερη δημοκρατία είναι το εκτελεστικό όργανο του ιμπεριαλισμού.

Σαν πρωθυπουργός έστρεψε την προσοχή των υπηρεσιών του στο κυνήγι της Ρωσίας και των ισλαμιστών αφήνοντας τους φασίστες να οργανώνουν απρόσκοπτα την δράση τους. Σήμερα ένα παρακλάδι τους συμμετέχει στην κυβέρνηση της Νορβηγίας.  

Ο Μπέργουικ, ένας από αυτούς, σεσημασμένος κατά τα άλλα από τις υπηρεσίες ασφαλείας, αγόραζε τόνους λιπάσματα, για να κατασκευάσει βόμβες, χωρίς να είναι αγρότης,  είχε αγορασμένο σύγχρονο οπλοστάσιο στρατιωτικού υλικού στο σπίτι του χωρίς κανείς να ασχοληθεί μαζί του αν και ανέβαζε στο φβ πως θα σκοτώσει τους προδότες πολιτικούς.

“Με περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια και ανθρωπισμό θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία”, δήλωνε μετά τα εγκλήματα ο Στόλτενμπεργκ. Ισως γιαυτό δέχτηκε να γίνει ΓΓ του ΝΑΤΟ.

20190105_231111

Σαν ΓΓ ο Στόλτενμπεργκ από το 2014 είναι το εκτελεστικό όργανο των καταστροφικών  επιθέσεων του ΝΑΤΟ στην Συρία, το Αφγανιστάν και των πιέσεων και των εκβιασμών που ασκούνται στις χώρες της περιοχής μας. Υπεύθυνος για χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, εκατομμύρια πρόσφυγες, για ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Φυσικά δεν είναι ο πρώτος σοσιαλιστής που αποδεικνύεται ο καλύτερος υπηρέτης του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Το βλέπουμε διαχρονικά αλλά και σήμερα και στην χώρα μας πως οι σοσιαλδημοκράτες και οι σοσιαλιστές εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα του συστήματος και γι αυτό και επιλέγονται για την “βρώμικη” δουλειά.

Πιστεύω στην ισορροπία του τρόμου των πυρηνικών όπλων”, δηλώνει. “Αν η Σουηδία επικυρώσει την απόφαση του ΟΗΕ για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων θα έχει συνέπειες από το ΝΑΤΟ”  εκβιάζει ο σοσιαλιστής.

Για τις πρόθυμες και χωρίς κανένα δισταγμό υπηρεσίες του Στόλτενμπεργκ στο μακελειό των λαών θα του δοθεί η επιτροπεία του κλίματος στον ΟΗΕ τώρα που τελειώνει η θητεία του.

Ο ίδιος αποδέχθηκε ήδη να είναι σύμβουλος άμυνας στην αποτελούμενη και από φασίστες κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οσο για το τι κρύβεται πίσω από την διορία που δίνει στην Μόσχα έχει να κάνει με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κυριαρχίας και αφανισμού του αντιπάλου που την νύφη την πληρώνουν όπως πάντα οι λαοί που ο “σοσιαλιστής” Στόλτενμπεργκ υποτίθεται πως προστατεύει..

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία