Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο «σούπερμαν» των βιομηχάνων σε δράση

Τα …κεράκια των γενεθλίων του έσβησε χτες ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, όπως φρόντισε να ενημερώσει μέσω διαδικτύου με σχετικές μάλιστα φωτογραφίες (βλ & Απίστευτη πρόκληση από το κοράκι του νεοφιλελευθερισμού)

Ο υπουργός λοιπόν εμφανίζεται να σβήνει μια τούρτα στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος ντυμένος σούπερμαν (!), ενώ με τη σαντιγί αναγράφονται και μερικά από τα αντεργατικά του κατορθώματα: «ΔΕΗ», «Ολυμπιακή» και «ΟΣΕ», εννοώντας προφανώς τις ιδιωτικοποιήσεις και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων που προώθησε.
Κάπου εκεί (πάντα πάνω στην τούρτα) είναι πεσμένη και μια ταμπέλα που γράφει «συντάξεις»…
Δεν καθίσαμε να μετρήσουμε τα κεράκια του υπουργού, όμως η πρόκληση δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη:
Στη ΔΕΗ ΑΕ μέσα σε ένα μήνα 5 εργολαβικοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους, η πρώην «Ολυμπιακή» (νυν «Aegean») μέσα στην κρίση και με τους εργαζομένους της να είναι στα όρια της επιβίωσης πήρε κάμποσα εκατομμύρια ευρώ «ζεστό» χρήμα για «να μείνει όρθια», μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έλεγαν τα αστικά κόμματα.

Πόσο απόθεμα θράσους μπορεί να έχει κανείς για να γιορτάζει από πάνω και τέτοια κατορθώματα… Ξέρουμε ότι στα επόμενα γενέθλιά του ο υπουργός – σούπερμαν των βιομηχάνων φιλοδοξεί να σβήσει κεράκια και για το θάψιμο του 8ωρου, για τη νομιμοποίηση της απλήρωτης δουλειάς και το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Όμως, όπως διαμηνύουν τα συνδικάτα, «μεγάλη μπουκιά φάε…», κι αυτό ας το έχουν κατά νου η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

(από το Ριζοσπάστη)

Δουλειά χωρίς δικαιώματα Κ. Χατζηδάκης