Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Στάλιν παρών στην ιστορική μνήμη

Η είδηση: στο Екатеринбурге (Γεκατερίνμπουργκ =  Αικατερινούπολη), μια γιγαντογραφία του Στάλιν εν είδει φωτεινού wallpaper εμφανίστηκε στην πρόσοψη της Дома офицеров (σντμγρ ДО) «Βουλής Αξιωματικών»

Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο οι ακτιβιστές Σβερντλόφσκ του κινήματος «За правду» (για την αλήθεια), που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Евге́ний Никола́евич Приле́пин (χρησιμοποιεί και το ψευδώνυμο, Yevgeny Lavlinsky) γιόρτασαν συμβολικά την επέτειο για τα 142 χρόνια από τη γέννηση του Στάλιν –υπενθυμίζοντας πως στο σημείο εκείνο -στην πρόσοψη, υπήρχε ανδριάντας του στρατηλάτη (που φυσικά οι παλινορθωτές του καπιταλισμού εξαφάνισαν μαζί με τα αγάλματα του Λένιν).

stalin

«Μπορεί εσείς να κάνετε ότι σας γουστάρει με τον αρχιστράτηγο, αλλά για τους πολλούς θα είναι πάντα σύμβολο της νίκης του λαού μας στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ένας από τους εμπνευστές του θριάμβου των ρωσικών όπλων εναντίον του εχθρού.

Γι αυτό ζητάμε από τον στρατό να αποκαταστήσει την ηθική, ιστορική και αρχιτεκτονική μνήμη με δικαιοσύνη και να επιστρέψει το ανάγλυφο του Ιωσήφ Στάλιν στην αρχική του θέση, όταν μάλιστα –όπως δήλωσε ο Иван Обыденко (Ivan Obydenko ακτιβιστής κι αυτός του κινήματος), σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ανάγλυφο δεν χάθηκε, αλλά αποσυναρμολογήθηκε και βρίσκεται στις αποθήκες της ОДО.

Το γραφείο τύπου του κινήματος σημείωσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί ένα αίτημα-πρόσκληση για αποκατάσταση του ανάγλυφου και οι ακτιβιστές θα το στείλουν σύντομα στην έδρα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Πηγή –έχει αναπαραχθεί ευρέως από ΜΜΕ και ΜΚΔ

◾  Дома офицеров (σντμγρ ДО) «Βουλή Αξιωματικών» |> σαν τις δικές μας λέσχες αξιωματικών στη Ρωσία είναι στρατιωτικός πολιτιστικός-πολιτισμικός θεσμός, του Υπουργείου Άμυνας, που ιδρύθηκε επί ΕΣΣΔ, με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα φυσικά σαν «Σπίτι του Κόκκινου Στρατού», Дом красноармейца (ДК), Дом Красной Армии (ДКА), Дом Красной Армии и Флота (ДКАФ), Дом Флота (ДФ) -Ναυτικού, Στόλου, Αεροπορίας κλπ).

◾  Το Γεκατερίνμπουργκ ή, είναι πόλη στο κεντρικό μέρος της Ρωσίας ~3.000km δυτικά της Μόσχας και με 1.349.772 κατοίκους είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας -πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ.

◾  Η φωτο κεφαλίαδας από τη σελίδα «ВКонтакте» Sverdlovsk του κινήματος «За правду» (για την αλήθεια!) -όπου, δείτε το, διακρίνεται ακόμη ανάγλυφο το σφυροδρέπανο στο μπαλκόνι και εθνόσημο του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ ψηλά προς το αέτωμα.