Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Τσίπρας έχασε και το τρακτέρ του…

Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2013 ημέρες αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο Αλ. Τσίπρας, στην αντιπολίτευση τότε περιοδεύει στα μπλόκα και εκφράζει τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Στον Ορχομενό, ο αγρότης Γιάννης Βάγκος του παραχωρεί το τρακτέρ του για να μιλήσει ο Τσίπρας. Ανεβασμένος στο τρακτέρ ο Αλ. Τσίπρας παρότρυνε τους αγρότες να συνεχίσουν τους αγώνες τους και κατάγγελνε τους σωτήρες της χώρας που  κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ, όπως έλεγε.

Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός. Στις κινητοποιήσεις το χειμώνα του 2016 αρνείται να συναντήσει τους αγρότες και αρχίζει να στέλνει κλητεύσεις και να διώκονται οι αγρότες.

Μιλώντας το 2016 σε ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο αγρότης Γιάννης Βάγγος, μέλος της επιτροπής αγροτών Βοιωτίας, αναφέρθηκε σε περιστατικό του Φεβρουαρίου του 2013 στο οποίο συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ακόμα ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Το μεγαλύτερο θέατρο το έπαιξε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επάνω στο δικό μου το αγροτικό στον Ορχομενό, πριν ενάμιση χρόνο. Βάλτε το στο Google να δείτε τι πάει να πει θέατρο».

tsipras orxomenos

Το 2019 ο Γιάννης Βάγγος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ!

Είναι μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά πολλά χρόνια και πρωτοστατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους αγροτικούς αγώνες και το Μπλόκο του Κάστρου.

Ο Γιάννης Βάγκος δεν είναι ο μόνος που συμπορεύεται με το ΚΚΕ στο ευρωψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν «προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς. Ανάμεσά τους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας στην Παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών «είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Είναι «άνθρωποι με οράματα, ιδανικά, προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα ανοίξουμε για το λαό μας, την πατρίδα μας αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το δρόμο προς ένα καλύτερο, φωτεινό αύριο.

Γυναίκες και άντρες που χρόνια τώρα παλεύουν, είτε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, του γυναικείου κινήματος, του κινήματος της νεολαίας».

Οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. «Το 24% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών. Το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων. Το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων και το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ