Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Τσίπρας «ξέπλυνε» τον Παπαδημούλη

Με δυο φράσεις «ήταν λάθος» και «το θέμα θεωρείται λήξαν» ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να βάλει ένα τέλος στη συζήτηση -και εντός του ΣΥΡΙΖΑ- για τα ακίνητα του ευρωβουλευτή του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος «πουλά» αριστερές ευαισθησίες την ώρα που τους εκμεταλλεύεται για να μεγαλώσει το «πουγκί» του.

Σε σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για τον Δημήτρη Παπαδημούλη ότι «ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος». Και θέλοντας να αμβλύνει τις  την αγανάκτηση «συντρόφων» αλλά και της κοινωνίας, πρόσθεσε πως «μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν» (Μετά, όταν δε θα είναι ευρωβουλευτής,  μπορεί ελεύθερα να εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες;).

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα «από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ». Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Παπαδημούλης έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη διάθεση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν την έκανε αποδεκτή.

Και αναρωτιέται κανείς, χρειάζεται η αντίδραση του κόσμου για να καταλάβει ένας ευρωβουλευτής το ανήθικο των πράξεών του;