Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ο Covid των ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ. ιδεολογήματα επιστημονικής φαντασίας

Με τίτλο «SARS-CoV-2: Αυξάνονται παγκοσμίως κρούσματα και θάνατοι από την πανδημία» ΜΜΕ και ΜΚΔ αναπαρήγαγαν άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου υποτίθεται πως κάνει «επιστημονική ανάλυση για το θέμα.
Με αναφορά –δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά, αποκλειστικά σε: ΤουρκίαΜεξικόΙσημερινόΚούβαΚίναΝότια Κορέα &… Αλβανία.

Από στοιχεία τίποτε νεώτερο: Κάποια νούμερα –«κέραμοι και λίθοι ατάκτως…» και «μισές» αλήθειες.
Εκείνο που λείπει σκόπιμα (;) ή μη –και όχι μόνο από το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι η επιστημονική –με την έννοια της στατιστικής προβολή των δεδομένων και φυσικά η πολιτικο-κοινωνική πλευρά, που από την πλευρά μας έχουμε προσπαθήσει –συχνά|πυκνά, να χρησιμοποιήσουμε.

covid ONU

Έτσι πχ. ενώ τα στοιχεία υπάρχουν σε όλα τα επίσημα Covid_site, αναφέρονται συνήθως μόνο τα «ξερά» νούμερα» Περιστατικά-Θάνατοι-Διασωληνωμένοι κλπ χωρίς τα ποσοστιαία (επί του πληθυσμού, θανάτων κά) και timeline.
Κάτι τέτοιο θα μας έδειχνε πχ.–μιλώντας για τη χώρα μας (η οποία παρεμπιπτόντως απουσιάζει από την «έρευνα» του ΑΠΕ-ΜΠΕ) πώς αν και είμαστε μόλις 7ο|οοο (επτά τις χιλίοις) της Κίνας έχουμε ~2πλάσια περιστατικά και θανάτους +30% σε απόλυτες τιμές και +~18.000% (!!) αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ξαναγυρνώντας στο δημοσίευμα γράφει πχ. για την Κίνα «βρέθηκε αντιμέτωπη με μείζονα αναζωπύρωση των μολύνσεων, αρχικά στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει την πρωτεύουσα, κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν» 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.748 μολύνσεων, αποκρύπτοντας ότι οι 4.632 ήταν στην 1η φάση (μέχρι Μάρτη-Απρίλη 2020) και από τις 17 Απρίλη, μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο +4 θάνατοι

Total Coronavirus Deaths China 13 Φεβ 2021

Από την πλευρά μας σχετικά με την Κίνα –επισημαίνοντας πάντα πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να υπερασπιστούμε πολιτικά την -κατ’ ευφημισμό «Λαϊκή Δημοκρατία», που ο ρόλος της στην καπιταλιστική πυραμίδα είναι συγκεκριμένος και διακριτός έχουμε επανειλημμένα σταθεί σε ιδεολογήματα, μύθους και πραγματικότητα για τη χώρα των 1.400.050.000 κατοίκων, που «μας έφερε» τον Covid.

Σχετικά με το νησί της επανάστασης, την Κούβα αναφέρει
(…)
«Η νήσος των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν η καλή μαθήτρια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα» (ΣΣ |> δείτε εδώ την πραγματικότητα).

Ένα άλλο θέμα που «ξενίζει» στα «στατιστικά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η παντελής «απαξίωση» αναφοράς στον πρωταθλητήκρουσμάτων και θανάτων (σήμερα 28.106.704 & 492.521 αντίστοιχα), που είναι οι ΗΠΑ… καθείς εφ ό ετάχθη!

Covid povertà