Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Πάγωσε» για 10 ημέρες την αύξηση του προστίμου η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή

«Παγώνει» για δέκα ημέρες η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του προστίμου σε περίπτωση παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του με την οποία «έκλεισε» τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Νωρίτερα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στο θέμα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κυνηγάει μόνο τους μεροκαματιάρηδες.

Στην αρχική ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως παράλληλα με το άνοιγμα του εμπορίου, θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ή για άσκοπη μετακίνηση.

Τελικά, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε, δήλωσε πως «σε μια ένδειξη καλής θέλησης», για τις επόμενες δέκα ημέρες το πρόστιμο θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της ανάλογα με τη «συμμόρφωση» των πολιτών.

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν σας είδαμε να βάζετε πρόστιμα σε καμία μεγάλη επιχείρηση»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έθεσε το θέμα στη δευτερολογία του, σημειώνοντας:

«Τολμάτε να ανακοινώνετε σήμερα ότι θα βάλετε κι άλλα πρόστιμα στους εργαζόμενους, 500 ευρώ είπατε, θα τα αυξήσετε δηλαδή, σχεδόν ένα μισθό. Αλλά δε σας είδαμε να βάζετε πρόστιμα σε καμία μεγάλη επιχείρηση, που δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που απασχολεί. Ούτε καν ελέγχους τους κάνετε, κυνηγάτε μόνο τους μεροκαματιάρηδες».

Πηγή: 902.gr

Ειρηναίος Μαράκης: «Όλα είναι όπλα»